Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Pettersson om uppflyttningen - och uteblivna speltiden: "Kan inte alltid vara lätt"

Ligue 2

Isak Petterssons Toulouse är klart för Ligue 1.
Detta efter en säsong då svensken varit andramålvakt i ligan.
- Jag vill inte vara den som sitter och gnäller utan då jobbar jag hellre hårdare, säger han till Fotbollskanalen om situationen.  

Foto: Bildbyrån.

Med tre matcher kvar på säsongen säkrade Toulouse uppflyttning, från Ligue 2 till den franska högstaligan. Isak Pettersson, som tillhört klubben sedan han lämnade IFK Norrköping efter säsongen 2020, är väldigt nöjd med det laget har uppnått under den gångna säsongen. 

- Det är såklart häftigt. Verkligen. En riktigt stor grej som vi åstadkommit som lag. Skithäftigt och roligt, så det är bara bra. 

- Vi har haft ett sjukt bra lag både på och utanför plan, där vi är en riktigt bra grupp och också då fantastiskt duktiga fotbollsspelare. Både individuellt och som lag tycker jag vi har varit otroligt starka och hållit en hög nivå hela säsongen, så det var rättvist att vi nu blev klara, säger Pettersson. 

ANNONS

Men det har inte bara varit en enkel säsong för svensken. I samtliga ligamatcher har det varit Maxime Dupe som har vaktat stolparna, medan Pettersson har suttit på bänken. 

- Det är såklart ingenting som man som målvakt vill göra men jag har fått handskas med det på bästa sätt. Det är tränarens val och väljer han att spela med Max som han har gjort det här året får jag bara jobba stenhårt och skulle chansen dyka upp så kommer jag vara redo. Det är väl det som jag har gjort hela året, jag har jobbat stenhårt och bara försökt utvecklas så mycket jag kan. Sedan är det klart att alla vill spela matcher och det har varit tillfällen där det inte har varit superkul att sitta på bänken men det handlar bara om att göra det bästa av det. Det kan inte alltid bara vara lätt och gå framåt, menar han. 

ANNONS

Det är en ny situation för 24-åringen, som spelade samtliga allsvenska matcher under sina tre säsonger i Peking. Att hantera det har varit en utmaning, menar Pettersson. 

- Men det kommer väl lite ner till hur man handskas med sådana här utmaningar. Jag vill inte vara den som sitter och gnäller utan då jobbar jag hellre hårdare för jag vet att man inte får ut något av att gnälla. Jag försöker handskas med det på bästa sätt och sprida bra energi i gruppen och träna så hårt jag kan. Om jag bara går rundor och tänker på att jag inte spelar kommer jag inte heller bli en bättre målvakt så det är väl lite så jag har motiverat mig det här året. Även om jag inte spelar kan jag ändå bli en bättre målvakt i träning och även utanför plan. 

Och trots att speltiden har uteblivit i ligaspelet, känner han själv sig som en bättre målvakt i dag än när han lämnade allsvenskan för drygt ett år sedan. 

ANNONS

- Detta år nu har jag haft en riktigt bra målvaktstränare med väldigt bra träningar och intressanta diskussioner och bara för att man inte spelar så finns det ändå tillfällen där man kan utvecklas och det tycker jag att jag har gjort. Sedan har jag fått spela lite i cupen och en del andra matcher, inte seriematcher men träningsmatcher och så, så man får försöka ta vara på alla sådana tillfällen man har och göra det bästa av situationen. 

Har det varit värt det att gå till en högre nivå, och då i stället få spela mindre?
- Ja, det tycker jag. Jag ångrar ingenting, ingenting som jag har gjort. Att jag kom hit, jag skulle gjort det tio av tio gånger igen. Jag har fått uppleva ett nytt land, ny kultur, nytt språk och ny fotboll och allting så man lär sig svinmycket hela tiden. 

Hur ser du på framtiden och nästa säsong?

ANNONS
- Jag har ju ett år till på mitt kontrakt och det är det jag förhåller mig till nu. Jag har inte lagt något större fokus på det nu utan det är fortfarande tre matcher kvar på säsongen som jag och gruppen ska göra så bra som möjligt så det är egentligen det jag förhåller mig till och tänker på nu. Framtiden, det spekulerar jag inte till utan jag går bara på det, säger Pettersson.  
Publicerad 2022-04-27 kl 17:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto