Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

PSG får rätt av Cas - Uefa lägger ner utredning

Ligue 1

PSG får rätt av Cas efter ett överklagande om att Uefa återupptog en utredning om klubbens finansiella angelägenheter.
Nu stänger Uefa utredningen och PSG klarar sig utan straff. 

Foto: Bildbyrån.

Uefa meddelade under 2017 att man valt att inleda en utredning "i ljuset av PSG:s senaste transferaktiviteter". Den meningen syftade med all sannolikhet på just värvningarna av Neymar och Kylian Mbappé, vilka kom in för stora summor till klubben. Uefa ville därför undersöka om PSG bröt mot det ekonomiska regelverket Financial Fair Play. 

"Under de närmaste månaderna kommer Uefa Club Financial Control Body att regelbundet träffas för att noggrant gå igenom all dokumentation kopplad till det här fallet", skrev Uefa då.

Men den 13 juni i fjol lade Uefa ner utredningen, då organisationen inte kunde finna några felaktigheter. Trots det öppnade Uefa fallet igen den 22 juni, även om det först öppnades formellt den 3 oktober samma år. Det innebar att Uefa bröt mot sina egna regler i och med att ett fall måste återupptas formellt senast tio dagar efter att det stängts.

ANNONS

PSG överklagade därmed det till idrottens skiljedomstol (Cas) och fick i dag rätt. Det innebär att fallet läggs ner och PSG klarar sig undan möjlig bestraffning.  

Publicerad 2019-03-19 kl 16:52

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto