Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

PSG straffar stjärnduon - stängs av två matcher

Frankrike

PSG straffar Edinson Cavani och Ezequiel Lavezzi efter att de missat träningslägret i Marocko. Stjärnduon tvingas träna ensamma tills på lördag och missar två matcher.

När Paris Saint Germain begav sig till Marocko på träningsläger under juluppehållet saknades stjärnduon Edinson Cavani och Ezequiel Lavezzi. De angav familjeskäl med den förklaringen köptes inte av klubben. Efter träningsmatchen mot Inter, som PSG vann, uttalade sig tränaren Laurent Blanc om spelarnas situation.
- Vi väntar på en förklaring när de anländer till oss. Sedan ska vi ta beslut utifrån det sportsliga perspektivet, sa Blanc då.

I fredags kom spelarna tillbaka till PSG:s träningsanläggning och blev då inkallade på krismöte och blev sedan utskällda av klubbens president Nasser Al Khelaifi.

ANNONS

På dagens presskonferens bekräftade PSG:s huvudtränare Laurent Blanc de tidigare rapporterna om att Edinson Cavani och Ezequiel Lavezzi får hårda bestraffningar efter att ha missat lagets tripp till Marocko.

Förutom böter så kommer de att få träna på egen hand i en vecka, och klubben stänger även av spelarna i de två kommande matcherna mot Montpellier och SC Bastia. Boten ska ligga på ungefär samma nivå som spelarnas lön under perioden de missade, det vill säga runt en miljon kronor.

Avstängningen lär få riktig fart på de redan starka spekulationerna om att spelarna kan vara på väg bort från klubben i januari.

Den skadade trion Sirigu, Motta, och Bahebeck är de övriga spelarna som missar morgondagens match mot Montpellier. 

Publicerad 2015-01-04 kl 14:34

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto