Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Bröt näsan på Thiago Motta - nu får Brandão fängelse

Frankrike

Brandão har tidigare blivit avstängd från franska fotbollsförbundet, och nu har han även fått sin dom från fransk domstol. Fängelse i en månad, men med möjlighet till samhällstjänst.

I augusti tidigare i år skallade SC Bastia-anfallaren Brandão sin brasilianska landsman Thiago Motta efter matchen mot PSG. Brandão menade att Thiago Motta hade provocerat fram händelsen under matchen, och att han tyckte det skulle tas i beaktande.

Brandão åkte på ett halvårs lång avstängning från all fotboll. Nu kommer ett ännu hårdare straff: franska domstolen har bestämt att Brandão ska hamna en månad i fängelse. Åklagaren hade yrkat på åtta månaders villkorlig dom och 140 000 kronor i böter, skriver L'Équipe.

Förutom fängelsedomen fick Brandão även böter på 185 000 kronor. Hans advokat säger att de inte ska överklaga domen, men domstolen rekommenderade att straffet inte ska avtjänas i fängelse. Det finns möjlighet för Brandão att istället genomgå samhällstjänst i motsvarande tid. 

ANNONS
Publicerad 2014-11-27 kl 14:12

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto