Efter domartabben - domarförbundet ber Milan om ursäkt

Serie A

Efter den domartabben som blåste Milan på ett segermål mot Spezia ber det italienska domarförbundet klubben om ursäkt.
Dessutom kan domaren, Marco Serra, 39, få en lång avstängning.
Det uppger den italienska tidningen Gazzetta dello Sport.

5:33

Under måndagskvällen jagade Milan ett segermål hemma mot Spezia på San Siro. Ställningen var 1-1 och tre poäng var av största vikt för Milan då laget jagade stadsrivalen Inter i tabelltoppen.

Med bara minuter kvar att spela av matchen avancerade inbytte Ante Rebic med bollen mot Spezias mål. I passningsögonblicket fälldes kroaten, men bollen rullade fram till en friställd Junior Messias som knorrade in 2-1-målet till Milan. Men domaren Marco Serra hade varit för snabb på visselpipan och blåst av spelet direkt när Rebic fälldes - och Milans mål dömdes bort och laget tilldelades en frispark istället.

Frisparken ledde inte till något Milan-mål och istället kontrade Spezia in ett segermål till 2-1 bara minuter senare. Milan föll till slut med 2-1 och tappade viktiga poäng i tabelltoppen

Nu har det italienska domarförbundet gått ut med en ursäkt till Milan för det stora misstaget, rapporterar den italienska tidningen Gazzetta dello Sport.

Vidare skriver tidningen att domaren Marco Serra kan få en lång avstängning för sitt felaktiga agerande. Gazzetta dello Sport skriver inte exakt hur lång avstängningen är, men uppger att det kan bli så att Serra inte får döma någon match på tre omgångar.

Serra, 39, är en av de nya domarna i Serie A som är under "tillväxt" säger tidningen. Planen var att domarförbundet tilldelade honom matchen mellan Milan och Spezia eftersom det på pappret inte var någon stor match eller komplicerad match att döma.

Publicerad 2022-01-17 kl 22:58