TV: Milan rasande efter domartabben - förlorade hemma mot Spezia

Serie A

Milan föll tungt med 2-1 hemma mot Spezia under måndagkvällen.
Det efter att domaren varit för snabb på visselpipan och blåst bort lagets segermål.
- Spezia rånar Milan på alla tre poäng, vilken kalldusch, säger C Mores kommentator Christoffer Svanemar i sändningen.

5:33

Avbryt
Försök igen

Under måndagen skulle den 22:a omgången av Serie A skulle avslutas.

Zlatan Ibrahimovics Milan tog emot Spezia hemma på San Siro när man jagade lokalrivalen Inter i Serie A-toppen, och då fanns svensken med från start igen efter att ha varit utanför matchtruppen när laget tog emot Genoa i italienska cupen senast.

Det var Milan inledde starkast. Hemmalaget dominerade bollinnehavet och skapade flest chanser framåt. Under de första 25 minuterna var Rafael Leão närmast då han efter framspelning från Alexis Saelemaekers drog till med ett tungt högerskott från straffpunkten - men skottet smet precis över Spezias ribba.

Milan fick sedan en gyllene chans att ta ledningen när Leão blev nedsparkad av Spezia-målvakten Ivan Provedel. Theo Hernández missade dock målet när han klev fram för att ta straffen, trots att Provedel kastat sig åt fel håll.

Men bara minuten senare fick Milan utdelning. En krossboll från Rade Krunic möttes av en snedspark från en Spezia-försvarare - och friställde Leão en mot en med Provedel. Portugisen gjorde inga misstag, utan lobbade målvakten till 1-0 Milan.

Med timmen spelad fick Spezia sin första riktigt stora chans i matchen. Kevin Agudelo blev friställd från nära håll i Milans straffområde och drog till, men Mike Maignan var snabbt nere och räddade skottet ut till en hörna.

Men Agudelo skulle få utdelning. Några minuter senare hittades han precis framför Milan-målet av Daniele Verde och Agudelo kunde enkelt stöta in 1-1-kvitteringen för Spezia.

Hemmalaget jagade därefter febrilt ett ledningsmål. Det fick man också, men domaren var lite för snabb med visselpipan.

När Ante Rebic fälldes utanför Spezias straffområde blåste domaren frispark direkt till Milan, trots att bollen rullade fram till en friställd Junior Messias som knorrade in 2-1 till Milan. Därmed blev det frispark för Milan istället för ett ledningsmål.

Ibrahimovic tog frisparken och fick till ett tungt skott, men Spezia-målvakten lyckades styra ut det till hörna. Istället lyckades Spezia kontra in 2-1 på övertid genom Emmanuel Gyasi och tog med sig alla tre poängen hem.

- Spezia rånar Milan på alla tre poäng, vilken kalldusch för Milan! Ibrahimovic kan inte göra annat än att skratta åt eländet. För två och en halv minut sedan knorrade Junior Messias upp bollen i krysset men fick målet botrdömt, säger C Mores kommentator Christoffer Svanemar.

Tung förlust för Milan som därmed tappar på Inter i tabelltoppen. Milan ligger nu två poäng efter Inter i Serie A-toppen, men med en match mer spelad. Två poäng bakom jagar Napoli Milan på tredjeplats.

Milan: Maignan - Florenzi, Kalulu, Gabbia, Hernandez - Bakayoko, Krunic - Saekemaekers, Diaz, Leão - Ibrahimovic.

Spezia: Provedel - Amian, Erlic, Nikolaou, Reca - Maggiore, Kiwior, Bastoni - Verde, Manaj, Gyasi.