Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Streama alla matcher från Serie A på TV4 Play

Ibrahimovic presenterad - återvänder till Milan

Serie A

Zlatan Ibrahimovic återvänder till Milan.
Nu är han presenterad av den italienska storklubbens ägare RedBird Capital Partners. 
- Något jag bara kunde ha drömt om, säger svensken. 

4:01
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

LÄS MER: FALLAHI: Milan är Zlatans hem

Zlatan Ibrahimovic, 42, avslutade tidigare i år sin karriär, och sedan dess har han kopplats ihop med en comeback i en annan roll i Milan. Det har ryktats och skrivits om en roll nära klubbens ägare Gerry Cardinale, som företräder det amerikanska företaget RedBird Capital Partners - och under måndagen rapporterade den amerikanska tidningen Financial Times att det är helt klart att svensken återvänder till den italienska storklubben.

Nu går till slut även Milans ägare RedBird ut med en officiell presentation, där klubben meddelar att Ibrahimovic får en roll hos företaget som operativ partner inom sport, media och event, samt blir "senior advisor" till Milans ägare och högsta ledning. 

Annons

"Som operativ partner hos RedBird kommer Ibrahimovic att samarbeta med RedBirds globala investeringsteam för att stötta företagets befintliga investeringsportfölj inom sport, media och event. Han kommer att hjälpa till att hitta och utvärdera nya investeringsmöjligheter för företaget och kommer att ge råd till RedBird-portföljbolag om kommersiella projekt, digitalt innehåll, strategier och strategiska varumärkesbyggande initiativ för att utöka sin närvaro på en global basis", står det i pressmeddelandet. 

Ibrahimovic är glad över sitt nya arbete hos RedBird och i Milan.

- Min kärlek till "Rossoneri" kommer aldrig att ta slut och möjligheten att vara en del av deras framtid på ett meningsfullt sätt är något jag bara kunde ha drömt om. Jag är tacksam gentemot Gerry för att han har gjort den här möjligheten tillgänglig för mig, säger svensken i ett pressmeddelande och fortsätter:

Annons

- Jag har verkligen beundrat det engagemang, den passion och det hårda arbete som RedBird och den högsta ledningen har visat sedan de förvärvade klubben. Det här är inget beslut jag har tagit lätt på - det är väldigt viktigt och personligt för mig och min familj. Jag har funderat länge och mycket på de första stegen i min karriär utanför fotbollen, och jag kan inte vara mer exalterad över att börja den här resan som medlem i RedBird och AC Milan. För mig och min familj är det här verkligen en hemkomst, till den kära klubben där jag avslutade min spelarkarriär och nu börjar jag mitt nästa kapitel.

Ägaren Gerry Cardinale:

- Det som utgör en vinnare av Zlatans kaliber är inte bara fysik och talang, utan även ett högt intellekt och en entreprenörsanda. Hos RedBird har vi utvecklat partnerskap med en mycket utvald grupp av högpresterande idrottare och artister i världsklass som kan frodas i RedBirds ekosystem, säger han.

Annons

Milans vd Giorgio Furlani:

- Att ta in en ledare som "Ibra" som konsult till Milans ledningsgrupp understryker vårt engagemang för vår klubbs framtida framgång, säger han. 

RedBird går, i sitt pressmeddelande, inte in på detaljer om Ibrahimovics roll i Milan, men enligt Financial Times kommer svensken att rådge lagets tränare Stefano Pioli, samt assistera vd:n Giorgio Furlani i deras arbete. 

Milan är just nu på tredje plats i Serie A. Ibrahimovic blev, som spelare, noterad för 93 mål och 35 assist på 163 framträdanden med den italienska storklubben. Han var även med och tog klubben till två italienska ligatitlar, 2011 och 2022, samt en italiensk supercuptitel 2012.

Publicerad 2023-12-11 kl 13:25

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto