Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Streama alla matcher från Serie A på TV4 Play

Zlatan Ibrahimovic uppges få kanonlön på nya jobbet

Serie A

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i Milan.
Enligt La Repubblica Sport får svensken i princip en fri roll.
Dessutom uppges 42-åringen få en kanonlön efter återkomsten.

4:16
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

I spelaren ovan ser du ett par klassiska Zlatan-mål.

Efter många om och men blev det på måndagen klart att Zlatan Ibrahimovic återvänder till Milan. Svensken får en roll som operativ partner i RedBird - amerikanska ägargruppen i den rödsvarta Milanoklubben - inom sport, media och event samt att han blir "senior advisor" till Milans ägare Gerry Cardinale och högsta ledning.

- Min kärlek till "Rossoneri" kommer aldrig att ta slut och möjligheten att vara en del av deras framtid på ett meningsfullt sätt är något jag bara kunde ha drömt om. Jag är tacksam gentemot Gerry för att han har gjort den här möjligheten tillgänglig för mig, sa Zlatan Ibrahimovic i ett uttalande.

Annons

Rollen är inte preciserad, men enligt Financial Times kommer svensken att vara någon form av rådgivare till lagets tränare Stefano Pioli samt assistera Milan-vd:n Giorgio Furlani.

Nu har La Gazzetta dello Sport och La Repubblica kommit över nya detaljer om Ibrahimovics nya roll. 42-åringens jobb beskrivs som "superkonsult" med i princip fritt spelrum. Vad gäller Milan finns inga fasta begränsningar, uppger La Gazzetta dello Sport, och menar att det kan bli allt från taktikdiskussioner med Stefano Pioli till transfersnack med klubbledningen. 

"Översättningen i en förlängning är att hans ord kommer att väga tyngre än vd Furlanis och sportslige chefen Geoffrey Moncadas, tyngre kring marknadsfrågor än rösterna i Casa Milan, och framför allt, tyngre än Pioli på Milanello", skriver La Repubblica.

Annons

Det verkar dock inte vara gratis att konsultera Zlatan Ibrahimovic. Svensken uppges få en lön i paritet med "en spelare från högsta hyllan". Det finns inga officiella siffror på vad spelarna i Milan tjänar, men exempelvis har stjärnan Rafael Leao påståtts ha ett lönekuvert på runt 72 miljoner kronor per år.

Alla matcher från Serie A ser du på TV4 Play

Publicerad 2023-12-12 kl 08:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto