Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Italienska stjärnorna villiga att samarbeta - kan få straffrabatt

Italien

Tre spelare från Italien utreds för illegal gambling.
Två av dem, Sandro Tonali och Nicolo Fagioli är villiga att samarbeta.
Det kan innebära straffrabatt, skriver Corriere dello Sport. 

Foto: Bildbyrån.

Det stormar i italiensk fotboll. Sandro Tonali, Nicolo Zaniolo och Nicolo Fagioli är under utredning för illegal gambling, som Fotbollskanalen tidigare skrivit om. Skandalen innebär att om trion fälls kommer långa avstängningar att vänta. Visar det sig att de är skyldiga pekar allt på att de missar nästa sommars EM-slutspel i Tyskland.

Besked gällande eventuella avstängningar väntas först vid slutet av året, men Tonali och Fagioli sägs båda vara beredda att samarbeta och få hjälp med sina problem. Detta skulle kunna innebära straffrabatt. Ett erkännande kan nämligen få ner avstängningen, skriver Corriere dello Sport.

Annons

Tidningen skriver vidare att även med en eventuell straffrabatt så finns det ingen chans att spelarna kan medverka för Italien i nästa sommars EM i Tyskland.

Nicolo Zaniolos advokat hävdar att spelaren är oskyldig. Enligt advokaten finns det ingen risk för Aston Villa-spelaren att känna oro.

- Zaniolo har aldrig bettat på fotboll, det är därför han är lugn. Vi utesluter att det har spelats på några matcher, säger avdokaten enligt Corriere dello Sport.

Att spela på sport är inte olagligt i Italien, så länge spelet läggs hos en licenserad bookmaker. Det finns dock en marknad med olagliga bookmakers, och vid spel hos en sådan kan straffskalan ge allt från böter till tre månaders fängelse i Italien.

Publicerad 2023-10-16 kl 10:28

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto