Juventus vann svenskmöte – knappar in på Roma

Serie A Femminile

Svenskmöte och seriefinal.
Då drog Juventus det längsta strået.

Roma tog under söndagen emot Juventus i ett toppmöte. Roma toppade inför mötet tabellen med sina 30 poäng och Juventus var tätt bakom på 24 poäng.

Men den mesta mästaren tog tre viktiga poäng mot Roma och är därmed tre poäng bakom Roma inför julledigheten.

Linda Sembrant var ensam svenska att komma till start då lagkamraten Evelina Duljan fick starta på bänken. Hemmalaget kom till start utan någon svenska trots att Elin Landström, Beata Kollmats, Stephanie Öhrström fanns tillgängliga.

Det var hemmalaget som började starkast. Efter två minuter hade Annamaria Serturini som kunde placera in bollen Pauline Peyraud Magnin i gästburen. Men drygt tio minuter senare hade Juventus hittat in till kvitteringen genom Lineth Beerensteyn.

Och efter 38 minuter var vändningen ett faktum. Det blev stökigt i Roma-boxen och Julia Grosso kunde gå på skott som Cristiana Girelli vackert styrde in bakom Camelia Ceasar.

1-2 stod sig in i halvtidsvilan och bara minuter efter att andra halvlek visslats igång kvitterade Andressa. Peyraud Magning rensade bort ett inlägg men bollen hamnade vid Valentina Giacintis fötter och den italienska anfallaren dundrade bollen i stolpen. Andressa var med på returen och kunde hitta nätet.

Men sedan drog Juventus ifrån. Beerensteyn fick en djupledsboll, utmanade Carina Wenninger och placerade in bollen vid den bortre stolpen. Den nederländska anfallaren firade sedan med en bakåtvolt.

Sedan kunde Grosso punktera matchen när hon i den 79:e minuten satte 2-4.

Juventus är i och med vinsten fortsatt på en andra plats men knappar in på Roma som man nu endast är tre poäng bakom.

Publicerad 2022-12-11 kl 16:37