Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Medici tippar Serie A: Så går det för Ekdal och Antonsson

Lecce ryker all världens väg, liksom Chievo. Fotbollskanalens Serie A-krönikör Lorenzo Medici tippar tabellen inför seriestarten.

I dagens text får du - bland mycket annat - veta hur det går för Albin Ekdal och Mikael Antonsson med Cagliari respektive Bologna.

20. LECCE

Startelva: Julio Sergio; Tomovic, Carrozzieri, Esposito, Cuadrado; Strasser, Giacomazzi, Olivera; Piatti, Corvia, Di Michele.

Nye tränaren Eusebio Di Francesco är en till viss del Zeman-skolad tränare. Vi kommer kanske inte få se samma tokoffensiv som under tjeckens tid men räkna med en 4-3-3 uppställning med positivt spel. Lecce kommer sannolikt kämpa i botten men har en del intressanta inlånade spelare som Juan Cuadrado och Rodney Strasser. Även spännande Luis Muriel lär anlända. Glöm heller inte bort Edward Ofere.

Lecce har också att tillgå duktige Ruben Olivera, lagkaptenen Guillermo Giacomazzi och David Di Michele kan fortfarande göra mål. Räcker ett halvdassigt mittförsvar, en hel del spännande spelare och offensiv fotboll för att klara sig kvar? Nej troligen inte.

19. CHIEVO

Startelva: Sorrentino; Acerbi, Andreolli, Bostjan; Luciano, Rigoni, Cruzado, Hetemaj, Jokic; Paloschi, Pellissier.

Massimo Di Carlo är nygammal tränare och enligt min mening är det sällan ett bra val. Jag brukar alltid tippa Chievo på nedflyttningspalts och blir lika blåst varje gång. Så varför skulle de åka ut i år då? Tja, kanske för att truppen känns för svag? Att de har Serie A:s färglösaste mittfält? Eller att Di Carlo inte är någon Stefano Pioli?

Samtidigt har de en hyfsad trebackslinje och ett vasst anfallspar i Paloschi/Pellissier som dessutom kan komma att kompletteras med en nickstark anfallare typ Andrea Caracciolo.
Har de flygande åsnorna svävat klart i Serie A för denna gång? Med stor risk för att bli lurad igen så, ja jag tror det.

18. CATANIA

Startelva: Andujar; lvarez, Bellusci, Spolli, Capuano; Biagianti, Lodi, Ledesma; Gomez, Bergessio, Lanzafame.

Jag är inte helt övertygad om att Vincenzo Montella är en duktig tränare. Nu får han i alla fall chansen att ta ett lag från scratch. Laget har tappat viktige försvarskuggen Matias Silvestre och ser även ut att förlora anfallaren Maxi Lopez. Det är självklart tunga tapp för Catania.

Montella lär spela 4-3-3 och har yttrar som Davide Lanzafame och Alejandro Gomez som passar perfekt i det spelsystemet. Men med ett försvagat försvar och en Gonzalo Bergessio som Lopez ersättare ser det tufft ut för Etnas stolthet. Räkna inte med att Montella blir kvar hela säsongen och räkna inte med att Catania grejar nytt kontrakt.

17. SIENA

Startelva: Brkic, Belmonte, Rossettini, Contini, Del Grosso; Mannini, Vergassola, D´Agostino, Sestu; Destro, Calaio.

Jag gillar delar av nykomlingen Siena. Nye tränaren Giuseppe Sannino är duktig, Gaetano D´Agostino är fortfarande en skicklig spelfördelare, Daniele Mannini kommer löpa massor, Emanuele Calaio lär äntligen bli en duktig målskytt i Serie A och Mattia Destro kan slå igenom.
Men försvaret ser svagt ut på papperet, Simone Vergassola blir inte yngre och det saknas spets i truppen. Siena kommer säkert ta en hel del poäng på hemmaplan och det kan räcka till att de klarar sig kvar.

16. NOVARA

Startelva: Ujkani; Morganella, Paci, Dellafiore, Garcia; Giorgi, Porcari, Rigoni; Mazzarani; Morimoto, Meggiorini.

Förra säsongen lyckades tränare Attilio Tesser få ut det bästa av sina spelare och dessutom hade man en liten fördel av sitt konstgräs på hemmaplan vilket ledde till en sensationell uppflyttning.
Nu blir det givetvis tuffare. Man har inte värvat några stjärnor men en del halvkloka värvningar som Dellafiore, Jeda, Paci, Morimoto och unge Mazzarani kan få ett genombrott.
Bredden i truppen är kanske tveksam men startelvan känns helt okej och framförallt andas klubben optimism och det finns en grundstruktur som man kan vila på. 19 matcher på konstgräs och en underbar Marco Rigoni. Salvezza inom räckhåll.

15. CAGLIARI

Startelva: Agazzi, Pisano, Astori, Canini, Agostini; Nainggolan, Conti, Ekdal; Cossu; Nené, Thiago Ribeiro.

Roberto Donadoni fick lämna posten som tränare bara ca 2 veckor innan ligastart vilket kan vara på gott och ont. Det är aldrig bra att retas med kaos och låta en tränare ta över ett lag med så kort varsel innan serien börjar. Men nye tränaren Massimo Ficcadenti kan i längden vara en bättre lösning än Donadoni.

Försvaret är intakt från förra säsongen och i stort sett mittfältet också. Radja Nainggolan är en mittfältsfurie, Daniele Conti kan sin geometri, Andrea Cossu kan bära Cagliaris offensiv på sina kvicka fötter. Svenske Albin Ekdal kommer kämpa om en startplats och lyckas de värva Cesenas Marco Paorolo blir mittfältet ännu starkare.
Anfallet kan vara lagets svagaste del då Nené är ojämn och Mjällby-holländaren Mostafa El Kabir är ett osäkert kort. Nye Thiago Ribeiro är ett intressant nyförvärv och kan vara lösningen framåt. Cagliari är mycket svårbedömda denna säsong.

14. BOLOGNA

Startelva: Gillet; Crespo, Portanova, Antonsson, Morleo; Perez, Mudingayi, Della Rocca; Diamanti; Di Vaio, Aquafresca.

Bologna överpresterade förra säsongen och truppen ser bara aningen starkare ut nu. Det finns dock en del positiva saker att lyfta fram. Alessandro Diamanti är redo att ta revansch från förra säsongen då han har enormt mycket boll i sig, Marco Di Vaio lär fortsätta göra mål och Robert Aquafresca lär trivas med de två nämnda kollegorna.

Mittfältet består mest av gnuggare och försvaret känns hyggligt på sin höjd. Svenske Mikael Antonsson är kanske inte Bolognas vassaste värvning men kommer säkert ta en plats i startelvan. Nye tränaren Pierpaolo Bisoli är en bra tränare och kommer säkert få alla spelarna att jobba hårt för varandra. Bologna kommer hålla lite bättre än förra säsongen men tabellplaceringen blir antagligen bara aningen bättre.

13. ATALANTA

Startelva: Consigli, Masiello, Lucchini, Manfredini, Peluso; Schelotto, Carmona, Padoin, Bonaventura; Denis, Moralez.

Jag gillar verkligen den här Atalanta-upplagan. Laget är bra komponerat i alla lagdelar och har ett starkt stöd från supportrarna. Försvaret ser bra ut med smarta värvningar som Stefano Lucchini och Andrea Masiello. Mittfältet har många lösningar och bland annat så kan Giacomo Bonaventura få ett genombrott.

German Denis är en tiomålsskytt, Maxi Moralez kan bli en publikfavorit och Guido Marilungo är alltid ett steg närmare att slå igenom. Funkar inte det kan man alltid lita på Simone Tiribocchi. Atalanta har agerat smart under mercaton för att förgylla en redan stark grundtrupp och även om laget får starta med -6 poäng tror jag att det kommer klara salvezzan med marginal.

Publicerad 2011-08-25 kl 09:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons