TV: Romas galna kväll - dubbla röda och Dybala skadad

Serie A

Roma hade spelet, ledningen och Paulo Dybala på lekhumör mot Fiorentina.
När krutröken skingrats?
Två skadade anfallare, totalt tre röda kort - och 1-1 på ett pulserande Stadio Olimpico.

3:07

Kvällsmatch på Stadio Olimpico - och en Roma-duo på lekhumör redan efter fem minuter när tabellsjuan Fiorentina kom på besök.

Paulo Dybala väggspelade sig fram och knorrade briljant fram en yttersida. Romelu Lukaku mötte med pannan till 1-0 - hans sjunde i ligan.

Roma forsade fram efter målet och hade bud på mer, men så kom den första smällen. I duell med Arthur landade Dybala på knät och utgick skadad.

Det var den argentinske trollkarlens tredje skada den här säsongen, trots att José Mourinho hyrt in ett läkarteam öronmärkt för Dybala.

Efter bytet tappade Roma fart och fantasi. Med timmen spelad byttes Dybalas ersättare Sardar Azmoun ut, även han skadad.

Sedan skruvades temperaturen upp. Nicola Zalewski drog på sig sitt andra gula – och i sekvensen efter nickade Lucas Martinez-Quarta vackert in 1-1 med ryggen mot mål.

I den 87:e minuten kom nästa Roma-utvisning. Lukaku bjöd på en vårdslös glidtackling och utan VAR-granskning fick han direkt rött kort.

Med alla anfallare skadade eller utvisade stod den sista, Andrea Belotti, vid sidlinjen och manade på sitt Roma, som plötsligt kämpade för en poäng.

Mourinho gav skriftliga instruktioner till målvakten Rui Patricio via en bollkalle, hemmafansen sjöng ännu högre och till slut blåste domaren av - 1-1.

Efter slutsignalen drog han fram det röda igen i riktning mot Fiorentina-bänken. Den skyldige var Nikola Milenkovic, som inte spelade i kväll.

I stormens öga uppger Sky att ingen i Roma-lägret kommer uttala sig efter matchen, i protest mot utvisningarna på Zalewski och Lukaku.

Romas poäng innebär ändå att man kliver förbi Bologna på bättre målskillnad och ligger fyra, på Champions League-plats. De möts i nästa omgång.