Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Valde bort MLS och Europa för japanska storklubben: "Inga konstigheter"

JAPAN

David Moberg Karlsson, 27, är klar för den japanska storklubben Urawa Red Diamonds.
Han lämnar Sparta Prag för Japan - och tackade samtidigt nej till intresse från MLS och Europa.
- Jag tyckte det var rätt unikt att en klubb ville ha mig där man bara hört positiva saker om både liga och land, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Under torsdagen blev det officiellt att den tidigare Blåvitt- och Norrköpingsspelaren David Moberg Karlsson, 27, lämnar den tjeckiska storklubben Sparta Prag efter tre säsonger. Yttern säljs och har skrivit på ett avtal med den japanska storklubben Urawa Red Diamonds.

- Allt har gått rätt snabbt faktiskt. Innan det kom till min vetskap var klubbarna överens. Sedan har det gått väldigt snabbt därefter, trots att det har varit tidsskillnad under förhandlingarna. De har varit väldigt professionella och velat få till en lösning, så allt har gått väldigt snabbt, säger Moberg Karlsson till Fotbollskanalen.

Annons

27-åringen meddelade Sparta Prag i somras att han inte visste om han skulle förlänga sitt avtal med klubben, som skulle gått ut i juni 2022. Därefter har den tjeckiska klubben velat sälja honom för att få pengar medan de fortfarande kan. Det har funnits konkret intresse från både MLS och Europa, men när intresset från Urawa dök upp fanns det inga tvivel.

- Det har väl varit lite underförstått mellan mig och klubben. Jag meddelade i somras att jag kanske inte förlänger mitt kontrakt och då har de velat sälja mig under tiden de fortfarande kan få pengar för mig. Så det har varit underförstått att om det tycker upp någonting bra så var vi båda öppna för att gå vidare, säger han och fortsätter:

- Jag har egentligen varit öppen för det mesta. Vare sig det är i Europa eller inte. Jag har vetat om att det funnits andra bud till Sparta, konkreta bud. Det har funnits en del intressanta saker. Men så fort Urawa kom in i bilden, och sättet de kom in i bilden på, så var det inga konstigheter. Vad jag har hört av andra spelare om hur det är i Japan, jag har till exempel pratat med Emil (Salomonsson, IFK Göteborg), så har jag bara hört positiva saker. Så när det väl kom upp så verkade det som ett häftigt äventyr.

Annons

Det hade funnits annat intresse. Vad var det som övertygade dig om Urawa?
- Utan att nämna klubbar hade jag erbjudanden från andra sidan Atlanten också, jag hade lite konkreta grejer från MLS. Sedan fanns det några europeiska klubbar med i bilden också. Men jag tyckte att det var rätt unikt att en klubb ville ha mig där man bara hört positiva saker om både liga och land. Sedan var jag nyfiken på Japan.

Urawa Red Diamonds är en av Japans största klubbar. Klubben har samarbete med Bayern München och arenan tar in 63 000 åskådare. För att sätta det i perspektiv så tar Liverpools arena, Anfield, in 10 000 färre. Red Diamonds senaste titel kom 2021 när de vann den japanska cupen, men ligan har de inte vunnit sedan 2006.

- Det är en stor och fungerande klubb, det spelar ju också in. De vann cupen i år, men har inte vunnit ligan på ett tag. Men ambitionen är ändå att vinna mycket fotbollsmatcher och försöka ta titlar, säger han och fortsätter:

Annons

- När jag hörde först om intresset så kollade jag lite videos på Youtube. Då såg man att de stundtals hade fullsatt arena med över 60 000. Givetvis innan covid, men det är klart att sådant är häftigt. Man gillar att spela inför fans, så det kan bli väldigt coolt om bara covid lägger sig lite.

När äventyret börjar, det är i dagsläget osäkert dock.

- Om jag ska vara ärligt så vet jag inte när det bär av för tillfället. De ska nog få lite nya restriktioner i början av januari, så jag sitter och väntar på att se hur det blir exakt hur det blir med nedresa. Men ligan startar den 12 februari, så de vill väl inte att det drar ut superlänge.

Totalt blev det 26 mål och 22 assist på 96 framträdanden i Sparta Prag för Moberg Karlsson.

Publicerad 2021-12-30 kl 13:05

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto