Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Erton tränar med Djurgården: "Men jag stannar i Kina"

Allsvenskan

Erton Fejzullahu tränade med Djurgården under torsdagen. Men han stannar kvar i Beijing Guoan över hösten.
- Sen får vi se vad som händer när fönstret öppnar igen i vinter, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Scanpix

Precis innan transferfönstret stängde i Kina värvade Beijing Guoan FC in brasseanfallaren Kléber från Porto. Därmed hade man för många utlänska spelare i sin trupp.

Lösningen blev att man avregistrerade den svenske anfallaren Erton Fejzullahu från spel, placerade honom i frysboxen och meddelade honom att de vill att han lämnar.

Men 27-åringen kommer inte gå till en ny klubb i sommar.

- Jag har bestämt mig för att stanna kvar de sju omgångarna som är kvar av serien. Sen får vi se vad som händer i december när transferfönstret i Kina öppnar. Kanske kan jag gå till en annan klubb i Kina, säger Fejzullahu.

Annons

Under torsdagen tränade Erton med sin gamla klubb Djurgården.

- Jag är ledig i några dagar och sen åker jag på landslagssamling med Kosovo. Jag ville bara hålla igång. Det är alltid kul att vara här och träffa grabbarna. Jag känner en stor saknad.

Men anfallaren lär inte återvända till Sverige inom den närmaste framtiden.

- Min klubb hade helst velat att jag skulle byta klubb nu, men jag har sagt att det inte är så enkelt att byta till en klubb i Europa och det är definitivt inte samma pengar i Europa som det är i Kina. Jag har inte haft bråttom. Jag har sagt: "Det var ni som skapade den här situationen, nu vill jag ta det i lugn och ro".

Att gå till en annan kinesisk klubb i vinter, känns det som ett bra alternativ?
- Ja, tycker jag. Jag har ändå kommit in i det i Kina och jag har lärt mig att leva där. Jag tror att det hade varit kul att vara kvar där åtminstone ett år till.

Annons

- Det är mycket bättre i Kina än vad jag hade föreställt mig. Man har ju fått höra från andra allsvenska spelare som varit där att de tyckt att det varit lite sämre, men jag har haft tur. Jag har spelat i Kinas bästa klubb och bott i huvudstaden. Det har faktiskt inte varit så mycket negativt.

Hur känns situationen för dig?
- I början var det jävligt surt. Men nu har det gått en månad och det är så här läget är. Men det är klart att det är sut. Jag tränar med A-laget och spelar matcher med reservlaget, säger Fejzullahu.

Fejzullahus kontrakt med Beijing löper ut nästa sommar.

Se Ertons alla mål i allsvenskan 2014 innan han flyttade till Kina i spelaren ovan.

Publicerad 2015-08-27 kl 13:39

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto