Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Andersson om EM-kvalgruppen: "Österrike är en bra fotbollsnation"

Sverige (herr)

Det är varken jubel eller dystra miner hos förbundskaptenen efter lottningen till EM-kvalet.
Belgien är klara favoriter men där bakom är det öppet mellan Sverige och Österrike, menar Andersson.
- Österrike är en bra fotbollsnation med flertalet väldigt bra spelare, säger han efter lottningen.

Foto: Bildbyrån

Blågults grupp för kvalet till EM 2024 står klar. Belgien, Österrike, Azerbajdzjan och Estland står för motståndet.

Både gruppvinnaren och grupptvåan går vidare till mästerskapet i Tyskland sommaren 2024, de tre sista platserna avgörs via ett play-off i mars 2024. Efter lottningen var Janne Andersson nöjd och lättad över att slippa de allra tuffaste grupperna men för den skullen inte överlycklig med den gruppen som Sverige hamnat i.

- Ganska tufft (att gå vidare) men möjligt, Belgien får gälla som favoriter såklart, Österrike är en bra fotbollsnation med flertalet väldigt bra spelare, säger han och utvecklar:

ANNONS

- Jag måste erkänna att jag blev lättad när vi inte drogs där (grupp B och C) såklart, men sen är detta också en tuff lottning med Belgien som är ett världslag och Österrike som har många bra spelare, så det är tufft där också men på pappret hamnar jag hellre här (grupp F) än B eller C, lite lättare blev det när vi slapp dem.

Förbundskaptenen är nöjd över att ha hamnat i en grupp med fem lag i stället för sex lag då det öppnar upp för möjlighet till träningsmatcher:

- Vi har ju i princip inte några träningsmatcher numer, som jag fattar kan vi få in två träningsmatcher till nästa år och det är bra för då kan vi matcha runt och lufta hela gänget så att säga.

Publicerad 2022-10-09 kl 14:42

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto