Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Bekräftat: Lagerbäck slutar efter EM - lägger troligtvis av helt

Foto: SCANPIX

Lars Lagerbäck lämnar Island efter sommaren. 67-åringen bekräftade även att detta uppdrag troligtvis blir hans sista.

Lars Lagerbäck har gjort succé som förbundskapten för Island. I sommar ska landet spela sitt första EM-mästerskap någonsin. Under en tid så har Lagerbäck sagt att det är oklart om han stannar efter sommaren och idag bekräftade 67-åringen att han lämnar. 

- Jag stänger aldrig några dörrar. Men tror detta är mitt sista lag. Annars måste det vara något extremt intressant, sa han på dagens presskonferens.

- Det var ett svårt beslut. Jag har känt att jag varit borta från min familj mycket då jag hela tiden varit ute och rest. Det har varit fyra fantastiska år.

Direkt så fick svensken frågan om han kan tänka sig att bli president på ön efter sin tränarkarriär, en fråga som han tog med ro.

- Presidentbostaden är förvisso fin, men islänningarna ska inte ha sådan otur att få mig som president. Dessutom har jag fel pass.

Island har under vintern försökt att övertala Lagerbäck utan någon lycka. När Fotbollskanalen pratade med förbundskaptenen i höstas så höll han dörren öppen till en kontraktsförlängning. 

- Det har ju nämnts, men vi har inte pratat något konkret om det. Jag har kontrakt över slutspelet och det är det som gäller för närvarande i alla fall, sade han då.

Istället så blir det assisterande förbundskaptenen Heimir Hallgrímsson som tar över efter EM-mästerskapet. 

Lars Lagerbäck tog över som isländsk förbundskapten 2011 och har hyllats stort för sin tid på ön. 


Publicerad 2016-05-09 kl 15:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons