Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Landslagsstjärnornas tips till SvFF - det vill spelarna ha i en ny förbundskapten

Sverige (herr)

SOLNA. Jakten efter en ny förbundskapten är i full gång.
Svenska Fotbollförbundet har pratat med några av landslagsspelarna - och det här är några av sakerna som de vill se.
- Att man får in någon som är väldigt kunnig och som kan få med hela förbundet så att det blir en röd linje genom allt, säger Victor Nilsson Lindelöf.

2:14
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se en intervju med Emil Forsberg i spelaren ovan

Janne Andersson har gjort sin sista landskamp för Sverige och han avsluta med en 2-0-seger mot Estland. Nu återstår det att se vem som tar över jobbet som förbundskapten?

Svenska Fotbollförbundet har berättat att man har pratat med några av landslagsspelarna för att få en bättre bild av vilka egenskaper som är viktiga i en ny förbundskapten.

Fotbollskanalen frågade spelarna.

Här är deras svar:

- Det är klart att det behövs en nystart på något sätt. Någon med tydliga idéer, inget vacklande. Utan en stark idé som alla spelare tror på. Sedan därifrån försöka utnyttja all kvalitet vi har i den här truppen. Jag säger det igen, jag tycker det finns otroligt många duktiga spelare som kan göra Sverige till ett slagkraftigt lag, säger Albin Ekdal.

Annons

Lagkapten Victor Nilsson Lindelöf vill ha en förbundskapten som kan ta svensk fotboll framåt.

- Inte bara ett svenskt herrlandslag utan någon som är duktig på att kunna se över allt som händer runt omkring så att vi kan få fram unga, duktiga spelare också. Det är väldigt viktigt att man får in någon som är väldigt kunnig och som kan få med hela förbundet så att det blir en röd linje genom allt, säger han.

Viktor Claesson vill helst se att en ny förbundskapten kommer från Sverige och att det inte spelar så stor roll vilken personlighet den har.

- Det viktigaste är väl att det är en duktig tränare som har bra idéer och är duktig med spelare. Vad det ska vara för typ spelar inte så stor roll för mig. Det viktigaste är att det är en bra tränare som får bra resultat. Om det är en snäll typ eller en hård typ, det spelar inte så stor roll. Det viktigaste är att få resultat, säger han.

Annons

Borde det vara en svensk eller är det dags att titta utanför Sverige?
- Man får väl kolla med de svenska tränarna som finns. Om de uppfyller kraven som man ska ha på ett svenskt landslag, det vet inte jag här och nu… alltså jag vet inte om det finns tillräckligt bra. Om man tycker att de svenska tränarna inte fyller kraven så får man väl kolla på utländska. Men i första hand tycker jag att man ska titta på svenska, och om det inte räcker till så får man ta utländska.

Varför?
- För att det är ett svenskt landslag. Jag tror att en svensk förbundskapten, om han har de fotbollsmässiga kunskaperna, kommer brinna för det ännu mer än en utländsk. Det tror jag.

Filip Helander håller inte helt med om att det är viktigt vilken nationalitet personen har.

- Man ska titta efter den man tror är bäst. Om den är svensk eller kommer från något annat land, det är inte det viktigaste, säger han och lägger till:
Annons

- Någon som passar till det materialet vi har i dag. Det är det viktigaste.

Emil Forsberg:

- Vi har många yngre. Det gäller att få in en bra mix där man tar hand om de yngre som kommer upp och att man får reda på hur det är att spela för det svenska landslaget, för  det är inte bara att göra det, det är svårt också, säger han.

Grupp F

# Lag S V O F +/− P
1 Belgien 8 6 2 0 18 20
2 Österrike 8 6 1 1 10 19
3 Sverige 8 3 1 4 2 10
4 Azerbajdzjan 8 2 1 5 -10 7
5 Estland 8 0 1 7 -20 1
Publicerad 2023-11-20 kl 08:00
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto