Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Ericson var snubblande nära Indiens landslag - föll på mållinjen: "Hade varit intressant"

Det var nära, men räckte inte ända fram.
Förre U21-förbundskaptenen Håkan Ericson föll på mållinjen till att bli indisk förbundskapten.
- Det har varit roligt att ha gjort en förberedelse inför det, säger han till Fotbollskanalen.

Det har gått ungefär två år sedan Håkan Ericson senast hade ett tränaruppdrag. Då var han förbundskapten för det svenska U21-landslaget, men Ericson som vann U21-EM år 2015 fick då lämna sin post.

Under de senaste två åren har han bland annat ägnat sig åt att föreläsa och han driver sitt eget företag. Men 58-åringen var för ett litet tag sedan nära att göra comeback i fotbollbranschen. Dagstidningen Hindustan Times uppgav i början av maj att Ericson var en av fyra kvarvarande kandidater till att ta över Indiens landslag. Och det var nära att det blev Ericson, men det räckte inte riktigt hela vägen.

ANNONS

- Det här med Indien blev ju officiellt på någon sätt. Den bollen skulle man kunna säga har löpt under ett par månader. Desto färre det blev kvar desto mer intensivt började man jobba och jag gjorde rejäl research på laget och vad det skulle innebära. När man börjar scouta väcker ju också det tankar och man tänker sig in i hur det hade varit att ta hand om ett lag igen. Det kändes roligt och spännande, säger Håkan Ericson till Fotbollskanalen.

Ericson fortsätter:

- Jag var en del i en process och jag fick klart för mig att det var runt 350 sökande eller någonting i den stilen. Det var en ansökningsprocess och jag fick frågan från en agent om jag ville skicka mitt cv, vilket jag gjorde. De (indiska förbundet, reds amn.) hade väl valt ut runt 40 med landslagsmeriter och sedan var det 25 kvar och det kändes det väl för tidigt att göra något arbete på det. Men sedan skulle det visa sig att det var en kvartett kvar och då gjorde jag ett rejält jobb på dem. Om det verkligen har gått till så vet jag inte, men det är de uppgifterna jag fått med den kontakt jag haft från Indien och min agent.

ANNONS

För ett par veckor hade Ericson en Skypeintervju med representanter för Indien, men för sju dagar seden blev det klart att det indiska förbundet inte väljer att satsa på svensken. Indien meddelade att den tidigare kroatiske förbundskaptenen Igor Stimac blir ny förbundskapten över ett av världens största länder.

- Det hade varit ett intressant uppdrag, men det hade också varit en enormt stor utmaning. Jag har inte legat sömnlös om nätterna för att jag inte fick jobbet. Det har varit roligt att ha gjort en förberedelse inför det.

Ericson hänger inte läpp för att det inte blev någonting med Indien. I stället ser han framåt och det är möjligt att han är tillbaka i fotbollsvärlden med ett nytt uppdrag.

- Jag har öppnat en dörr för det igen. Nu har jag jobbat i två år med näringsliv och jag driver min egen firma i dag. Jag är väl relativt fri och öppen för att kunna göra det, men det beror lite på vad som dyker upp. Jag kan tänka mig att jobba som huvudtränare, såklart, men också i en annan funktion Jag har byggt mitt bolag nu med föreläsningar och som ledarskapskonsult. Det har varit sköna år att fokusera på någonting annat. När man tittar på fotbollsmatcher i dag vill jag göra något av det och då har suget kommit tillbaka alltmer och det är härligt att känna.

ANNONS

Hur tänker du kring eventuell roll?
- Det normala är att man är låst till ett huvudtränarjobb och jag säger inte att jag inte kan tänka mig det. Men om jag nu har en långsiktigare plan med mitt bolag så är det svårt att kliva på ett huvudtränaruppdrag och då har jag också känt att jag kan jobba med fotboll utan att vara helt kopplad till det. Då har jag lite olika förslag hur man kan skulle kunna jobba med det i

Är det ett landslag eller en klubb du vill verka i?
- Det är ganska skönt att vara öppen. Jag har inte låst fast vid något och det kanske inte blir någon fotboll alls, men det kan också bli fotboll. Det beror mycket på vad det blir för möjlighet, projekt och vad det finns för långsiktighet i det och vilka människor som runtomkring. I fallet med Indien tittade jag på möjligheten att ta med mig folk dit som jag känner. Det är alltid sådana frågor och det har varit ett par klubbar som jag har varit långt framme i diskussionerna med, men det kanske har fallit på någon av de här punkterna. Jag tycker att det är skönt att inte låsa fast mig. Jag klarar mig utan fotbollen och jag kan absolut känna att det skulle vara roligt igen.

ANNONS
Publicerad 2019-05-23 kl 17:04

Streama alla matcher från VM-kvalet

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto