Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Förre tränarpartnern: "Hasse Backe kan lyfta Finland"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Hasse Backe tar över ett landslag som är rankade 89:a i världen - vilket är Nordens sämsta landslag.
- Hasse kan säkert lyfta deras landslag, säger Göran Aral som assisterade Backe i New York RB till Fotbollskanalen

Idag blev det bekräftat att Hasse Backe tar över som finsk förbundskapten. Efter några år som tv-expert går nu 63-åringen tillbaka till tränarbänken efter en paus sedan han tränade New York RB. Under sin tid i USA hade använde han Göran Aral som sin assisterande tränare. När Fotbollskanalen når Aral är han överraskad att Backe gått tillbaka till en tränarroll.

- Lite förvånad blev jag. Jag vet att han mått bra av att få vila från den världen efter ofantligt många år där han varit ute och tränat lag. Samtidigt så har jag förstått det som att han alltid haft en dörr öppen. Skulle det komma ett tillräckligt utmanande jobb så skulle han tacka ja till det, säger Aral till Fotbollskanalen.

Hur upplevde du honom somn tränare i er tid i New York?
- Fantastiskt duktig! I och med att han har en så lång erfarenhet av tränaryrket även på internationell nivå så har han utvecklats till en jätteduktig tränare.

- Dels så är han oerhört kunnig generellt om spelat och att utnyttja de material som han har. Jag tycker även att han har en aktoritet som tränare. Inte en aktoritet av det gamla slaget, utan en kompetens och kunskap som gör att spelare lyssnar och följer honom.

Finland ligger just nu nästsist i EM-kvalets grupp F med enbart fyra poäng och chansen att nå mästerskapet är nästintill borta. Landet är rankat 89:a på Fifas ranking över landslag, men Göran Aral tror nu att laget kan få en nystart med den svenska tränaren.

- Jag tror säkert att han kan vända på det här. Sedan går det naturligtivs inte att trolla. Jag utgår ifrån att Hasse gjort en bra research över spelarna och måste tro på en ljus framtid med den truppen. Det är en lång historia att göra med mycket jobb, men jag tror säkert att han kan klara av det.

Publicerad 2015-08-12 kl 14:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons