Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Futsal-stjärnan om Danmark: "De hade fått det jävligt tufft"

Landslag

Danmarks fotbollsförbund är i konflikt med sina landslagsspelare.
Nu uppges det danska futsallandslaget fylla upp platserna.
- Jag skulle säga att de håller svensk eller dansk division 1-klass, säger Sveriges assisterande förbundskapten i futsal, Lasse Ternström, till Fotbollskanalen.
- Det är ett duktigt futsallandslag, men jag tror att de får det jävligt tufft, säger Petrit Zhubi.

Foto: Bildbyrån

Det danska fotbollsförbundet, DBU, kommer inte överens med spelarna om ett nytt kollektivavtal. Tvisten har lett till att laget nu står utan både förbundskapten och spelare. Enligt Ekstrabladet så har DBU nu hittat 23 nya spelare - där merparten kommer från det danska futsallandslaget.

Vad skulle det då innebära om det danska futsallandslaget skulle representera det danska fotbollslandslaget. Sveriges assisterande förbundskapten Lasse Ternström, som även är ligaansvarig för den svenska futsalligan hos Sef, resonerar kring skillnaderna:

- I mångt och mycket så kommer futsalen från fotbollen, i alla fall här i Norden. De flesta spelarna har spelat fotboll på relativt hög nivå i Norden, så är det ju. Så jag tror inte att det är en helt ny sport. Jag tror att de flesta spelarna i det danska landslaget har spelat fotboll innan, det tror jag absolut, säger Ternström till Fotbollskanalen.

ANNONS

Hur är det att gå från att spela inomhus till att spela utomhus på en fullstor plan, vad innebär det?
- Det är fysiken framförallt, det är en helt annan fysik inomhus. Jag skulle säga att man kan klara av att kombinera sporterna om man tränar båda sporterna samtidigt, men har man inte spelat fotboll eller futsal på många år så får man extremt svårt att klara det fysiskt. Det skulle jag säga är den största skillnaden. I futsal till exempel klarar du dig inte med fotbollskonditionen, för det är en helt annan intensitet, det går mycket snabbare och du jobbar mycket mer med syreupptagningsförmåga. Medan i fotbollen jobbar du mer med uthållighet och så.

Vilken nivå skulle du säga att det danska futsallandslaget håller - i fotboll?
- Det är svårt att säga exakt hur mycket fotboll de har spelat den sista tiden. Jag tror väl att vårt landslag i futsal hade hållit division 1/division 2-nivå i fotboll.

ANNONS

- Jag skulle säga att Danmark håller svensk eller dansk division 1-klass. Något sånt.

Sverige har mött Danmark många gånger i futsal, senast i december förra året. Den matchen vann danskarna med 4-3. Petrit Zhubi, som blev målskytt i decembermatchen, har spelat både futsal och fotboll - i bland annat Gais och Åtvidaberg. Han menar att det inte är lätt för en futsalspelare att göra det bra på en fotbollsplan.

- Det är ganska stor skillnad. Jag kan tycka ibland att futsal är lite mer fysisk än fotboll. I futsal måste du vara i rörelse hela tiden och där är du egentligen bara fyra stycken så du är beroende av att vara i en ny yta hela tiden. Medan i fotboll kan du stå på mittplan och dirigera, säger Zhubi till Fotbollskanalen.

Hur tror du att det danska futsallandslaget skulle klara sig mot Slovakiens fotbollslandslag?

ANNONS
- Det är ett duktigt futsallandslag, men jag tror att de får det jävligt tufft.

Zhubi avslutar:

- Tänk dig om, Sverige möter ju Turkiet nu, och så kan inte de spela och så ska futsallandslaget möta Turkiet...

Är du redo?
- Ja, jag är redo! (skratt) Men det hade blivit tufft, självklart. 

 

Publicerad 2018-09-04 kl 12:48
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto