Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Lagkaptenens fräcka kupp - försökte sno pokalen

Nästa

Avbryt
Försök igen

SKÖVDE. Sverige fick nöja sig med en andraplats i Nordic cup. Pokalen tog Finland hand om. Men den svenske lagkaptenen Nicklas Asp försökte med en fräck pokalstöld innan prisutdelningen. - Jag skojade till det lite, säger Asp till Fotbollskanalen.

Finland fick lyfta pokalen i Nordic cup i den svenska nationalarenan i Skövde. Sverige, som vann sin sista match mot Grönland med 5-0, fick för andra gången i rad kapitulera inför finländarna.

Sverige, med lagkaptenen Nicklas Asp i spetsen, fick nöja sig med silvret. Det hindrade inte den svenske kaptenen från ett skämtsamt stöldförsök.

Efter att ha blivit tilldelad silvermedaljen av SvFF-ordföranden Karl-Erik Nilsson gav sig Asp på den åtråvärda pokalen och väckte en hel del skratt från den finska spelartruppen.

- Vi känner ju finländarna ganska bra eftersom vi mötts flera gånger. Jag skojade lite med dem. De tyckte det var kul, säger han.

Hur surt är det att inte få lyfta pokalen?
- Det är så klart surt. Vi kom hit för att vinna pokalen. Men Finland är ett bra lag och förtjänar att vinna. De ligger några år framför oss i utvecklingen och det visade dem den här turneringen. 

Asp menar dock att den svenska utvecklingen också går framåt.

- Vi har tagit stora kliv och spelar jämnt mot Finland. Det var en match som hade förtjänat att sluta oavgjort. Vi närmar oss. 

Förbundet valde att inte lägga Sverige-Finland som turneringens sista match. Något som möttes med många förvånade miner. 

- Lite märkligt arrangerat. Det skulle givetvis ha varit den sista matchen. Då hade allt avgjorts i dag, säger Asp, som var den som öppnade målskyttet mot Grönland. 

- När jag spelar med Simon (Chekroun) blir han den som får ta den defensiva rollen. Då hamnar jag i fler lägen och nu lyckades jag göra två i den här turneringen. 

Asp lär vara en av nyckelspelarna i EM-kvalet mot Gibraltar och Montenegro som spelas i januari.

- Vi går in i den gruppen som favoriter, men i futsal är det ingenting som är säkert.

Publicerad 2016-12-04 kl 21:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons