Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rodriguez ryktades ha hamnat i bråk med lagkamrat - dementerar och hotar med rättsliga åtgärder

Landslag

Efter Colombias 6-1-förlust mot Ecuador ryktades James Rodriguez hamnat i bråk med en lagkamrat.
Nu dementerar han uppgifterna och hotar med rättsliga åtgärder.
- De som hittat på dessa falska artiklar är bara ute efter att sprida lögner med mitt namn, säger Rodriguez i ett uttalande.

Foto: TT.

I tisdags föll Colombia stenhårt mot Ecuador med hela 6-1 i det sydamerikanska VM-kvalet.

Bara några dagar tidigare hade man förlorat mot Uruguay med 3-0, i vad som blev lagets största förlust mot Uruguay på 82 år. Men 6-1-förlusten mot Ecuador tog allt hårdare på det colombianska landslaget. Så pass hårt att James Rodriguez enligt Blue Radio Sports-journalisten Javier Hernandez Bonnet, som citerats av Marca, hamnade i bråk med lagkamraten Jefferson Lerma.

Enligt Hernandez Bonnet ska hela Colombias novembersamling ha varit präglats av friktion och spänningar. Men 6-1-förlusten mot Ecuador ska ha varit droppen som fick bägaren att rinna över, och då ska det ha brutit ut en fysisk konfrontation mellan James Rodriguez och Jefferson Lerma.

Annons

Men Hernandez Bonnet har därefter fått mothugg. Rodriguez själv förnekar dock att detta ska ha skett och hotar med att ta till rättsliga medel, då han anser att storyn är förtal mot hans karaktär.

”Till offentligheten, till media och till våra supportrar, förnekar jag all form av information gällande missbehandling, aggression, dispyter och alla typer av kontroverser som sägs ha uppkommit mellan oss spelare - och där jag är protagonisten - efter våra VM-kval matcher den 13 och 17 november.

Vad som hände på planen var olyckligt, men det har inte gått längre än så. Både i omklädningsrummet och i mitt personliga liv har jag fantastiska och respektfulla relationer med mina lagkamrater från det colombianska landslaget.

Vår situation är komplex utifrån ett sportsligt perspektiv. Vi spelare är först med att erkänna det ansvaret vi har. Men som lag fortsätter vi att vara enade och arbeta mot drömmen att kvalificera oss till VM i Qatar. Något som vi kommer att arbeta ännu hårdare för.

Annons

Slutligen ber jag er att inte sprida den här missinformationen vidare. De som hittat på dessa falska påståenden är bara ute efter att sprida lögner med mitt namn, så därför kommer jag att ta till rättsliga åtgärder där det behövs”, skriver James Rodriguez i ett uttalande.

Colombia har under sina fyra inledande VM-kval matcher endast tagit fyra poäng. En vinst, ett kryss och två förluster. Således ligger man sjua av tio lag i det sydamerikanska VM-kvalet.

Publicerad 2020-11-20 kl 07:41

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto