Schweiz var nära jättefiasko - kvitterade sent i EM-kvalet

EM-kval (herr)

1-3 efter 88 minuters spel.
Schweiz var nära ett jättefiasko mot Belarus - men kom ikapp till 3-3 i EM-kvalet.

Schweiz landslag har deltagit i de fem senaste världsmästerskapen och i de två senaste Europamästerskapen, och har även gjort det bra i det pågående EM-kvalet.

Men under söndagen var det nära att bli ett stort fiasko mot Belarus hemma i kvalspelet.

Schweiz tog visserligen först ledningen genom Xherdan Shaqiri efter 28 minuters spel, men sedan vände Belarus med tre mål i andra halvlek. Schweiz var plötsligt i ett 1-3-underläge, men kom till slut ikapp, då Manuel Akanji och Zeki Amdouni reducerade och kvitterade i den 89:e respektive 90:e minuten till slutresultatet 3-3.

Schweiz toppar kvalgruppen med 15 poäng, medan Belarus är nästjumbo med sex poäng.