6:50

Avbryt
Försök igen

Serbien hade greppet om en EM-biljett när sista omgången av grupp G sparkades i gång.

Då fick laget en fin start på hemmamötet med Bulgarien och Milos Veljkovic gav laget ledningen efter en dryg kvart. Två snabba mål av Bulgarien i inledningen av andra halvlek satte dock lite press på serberna - en press som lättade något av att Ungern vände och vann sin match hemma mot Montenegro vilket innebar att Serbien skulle nå EM även vid förlust.

Men någon förlust blev det inte.

Srdjan Babic kvittering efter en hörna slagen av Dusan Tadic drygt tio minuter från slutet fastställde slutresultatet till 2-2. Serbien slutade därmed på 14 poäng och knep med det andraplatsen i gruppen bakom Ungern.

Därmed spelar Serbien EM-slutspel för första gången på 24 år.

Serbien: Milinkovic-Savic - Milenkovic, Veljkovic, Babic – Zivkovic, Lukic, Gudelj, Kostic - Tadic, Djuricic - Mitrovic

Bulgarien: Naumov - Popov, Petkov, Atanasov, Turitsov - Krastev, Kraev, Gruev  - Despodov, Minchev, Kolev.