Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sylvassa kritiken mot förbundskaptenen: "Det var totalt kaos - vi grät i våra rum"

VM 2019 (dam)

Frankrikes förbundskapten, Corinne Diacre, får tung kritik riktad mot sig.
Av sina egna spelare.
- Jag vet att jag tar en risk i och med att jag säger det här, säger lagkaptenen Amandine Henry.

Foto: Bildbyrån.

Frankrikes lagkapten, Amandine Henry, lämnades nyligen utanför truppen till EM-kvalet – och nu tar hon bladet från munnen, precis som Eugenie Le Sommer, Wendie Renard och Sarah Bouhaddi tidigare har gjort, gällande förbundskapten Corinne Diacres ledarskap från mästerskapet på hemmaplan förra sommaren.

- Jag vet att jag tar en risk i och med att jag säger det här. Men om jag inte gör det, vem kommer annars göra det?, säger Henry enligt ESPN.

- Jag såg tjejer gråta i sina rum (under VM). Jag grät i mitt rum. Det var totalt kaos. En del tjejer vågar inte prata om det, det finns en rädsla.

Henry berättar även att hon fick reda på att hon inte var uttagen till EM-kvaltruppen nyligen via ett telefonsamtal – som varade i 15 sekunder.

ANNONS

- Samtalet varade i 14, 15 sekunder. Det kommer jag minnas för resten av mitt liv. Samtalet chockade mig. Hon sa till mig: 'Amandine, du vet att listan kommer ut i morgon och du kommer inte vara med, med anledning av dina senaste prestationer'.

- Då svarade jag: 'Okej, ha en bra match, hej då'. Det var det. Om det är ett sportsligt beslut försöker du motivera din spelare, men det samtalet gjorde ont.

Frankrike toppar sin EM-kvalgrupp och ställs den 27 november mot Österrike i en gruppfinal.

Publicerad 2020-11-17 kl 15:51

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto