TV: Berardi och Barella hjältar när Italien vann brons

UEFA Nations League

Domenico Berardi och Nicolò Barella blev hjältar när Italien vann Uefa Nations League-bronset på hemmaplan.
Matchen slutade 2-1 till Italien mot Belgien i Turin.

Saelemaekers skjuter i ribban mot Italien

Under söndagen var det dags för Nations League-slutspelet att avgöras i Italien. Först ut var bronsmatchen mellan värdnationen och Belgien.

När startelvorna presenterades stod det klart att Italiens förbundskapten Roberto Mancini gjorde fem ändringar från semifinalen mot Spanien, medan Belgiens dito Roberto Martinez bytte ut tre spelare från förlusten mot Frankrike. Två av ändringarna var framtvingade, då Romelu Lukaku och Kevin De Bruyne lämnat samlingen i förtid.

Italien började piggast med en del fina kombinationer och avslut. Federico Chiesa fick två tidiga avslutslägen och Domenico Berardi drog till från distans i den 18:e minuten, men Thibaut Courtois i Belgiens mål räddade.

Belgaren Alexis Saelemaekers fick sedan ett bra avslutsläge i den 25:e minuten som han placerade i ribban. Chiesa fick därefter ett friläge i den sista minuten på första halvlek efter en fin passning av Berardi. Courtois räddade även det läget med en fin benparad.

Italien tog sedan ledningen direkt i andra halvlek efter en hörna och en fin träff av Nicolò Barella. Mittfältaren borrade ner bollen i Courtois högra hörn.

Belgien kom nära en kvittering efter att Michy Batshuayi prickat ribban i den 60:e minuten.

Italien fick en straff i den 63:e minuten efter att Timothy Castagne sparkat ner Chiesa i Belgiens straffområde. Berardi tog hand om straffen och gjorde 2-0, även om Courtois var väldigt nära att rädda bollen.

Efter Berardis mål tryckte Belgien på och skapade chanser. Toby Alderweireld fick två avslutslägen efter varandra och i den 86:e minuten spelade Kevin De Bruyne fram Charles De Ketelaere som tunnlade Gianluigi Donnarumma i Italiens mål.

Matchen slutade 2-1 till Italien, som därmed tog hem bronset på hemmaplan i Nations League. I kvällens final gör Spanien och Frankrike upp om guldet på San Siro i Milano.

Spanien-Frankrike sänds på TV12, C More Fotboll och streamat på C More med studiostart 20:00. Avspark: 20:45.

Italien: Donnarumma - Di Lorenzo, Acerbi, Bastoni, Emerson - Barella, Locatelli, Pellegrini - Berardi, Raspadori, Chiesa

Belgien: Courtois - Alderweireld, Denayer, Vertonghen - Castagne, Witsel, Tielemans, Saelemaekers - Vanaken, Batshuayi, Carrasco