TV: Blytung seger för Norge mot Montenegro

VM-kval Europa

Sead Haksabanovic och hans Montenegro föll hemma mot Norge.
Alexander Sørloth blev matchhjälte och säkrade tre vitala poäng för norrmännen.

Norge föll tungt när de förlorade med hela 0-3 hemma mot Turkiet i förra VM-kvalomgången. På tisdagskvällen jagade norrmännen revansch borta mot Montenegro. IFK Norrköping-yttern Sead Haksabanovic startade för hemmalaget.

Det skulle dröja till den 34:e minuten innan första målet kom. Mohamed Elyounoussi hittade runt på vänsterkanten och framför mål ryckte sig Alexander Sørloth fri innan han tryckte in 1-0 i öppet mål från ett par meter.

Sead Haksabanovic stod för en fin soloräd och hittade fram till en bra kvitteringschans för Montenegro i början på andra halvlek, men avslutet gick i burgaveln.

Norge hade sedan ett jätteläge att utöka till 2-0 på stopptid när Joshua King prickade ribban från nära håll. Norrmännen höll dock undan och säkrade tre enormt viktiga poäng i VM-kvalet.

Montenegro: Mijatovic - Marusic, Vujacic, Savic, Tomasevic - Lagator, Kosovic, Scekic, Haksabanovic - Djurdjevic, Jovetic

Norge: Jarstein - Svensson, Gregersen, Ajer, Meling - Thorsby, Berg, Elyounoussi - Ødegaard, Haaland, Sørloth

Montenegro - Norge börjar 20:45 på tisdagskvällen. Du ser matchen på TV12, C More Fotboll och cmore.se.