TV: Dråpligt självmål och straffmiss när Frankrike vann

VM-kval Europa

Frankrike tog en komfortabel bortaseger mot Kazakstan.
De fick hjälp av ett dråpligt självmål - och Kylian Mbappé kostade på sig att missa en straff.

Frankrike fick inte någon önskad start på VM-kvalet på när de regerande världsmästarna fick nöja sig med kryss hemma mot Ukraina. På söndagen ställdes fransmännen mot Kazakstan på bortaplan.

Det skulle bara dröja 20 minuter innan Ousmane Dembélé, framspelad av Anthony Martial, avlossade ett skott från straffområdeslinjen och satte 1-0 för Frankrike. Barcelona-ytterns blott tredje A-landslagsmål på 23 landskamper.

Strax före paus dubblade Frankrike sin ledning. En hörna såg ut att hamna hos Paul Pogba, men då kom försvararen Sergiy Maliy emellan och nickade bollen in i eget mål.

- Det är ett ytterst dråpligt självmål, konstaterar C More-kommentatorn Christopher Kviborg i sändningen.

Med kvarten kvar fick Kylian Mbappé chansen att utöka från straffpunkten efter att själv ha blivit fälld. Straffen var dock för dåligt slagen och Ukrainas målvakt Mokin räddade vid sin vänstra stolpe. Matchen slutade därmed 2-0 till Frankrike.

Kazakstan: Mokin, Bystrov, Yerlanov, Maliy, Alip, Valiullin - Muzhikov, Tagybergen, Vasiliev, Nurgaliev - Fedin.

Frankrike: Lloris - Dubois, Zouma, Lenglet, Digne - Pogba, Ndombele - Lemar, Griezmann, Martial - Dembele