TV: Färöarna på väg mot jätteskräll – Rumänien med sent avgörande

EM-kval (herr)

Färöarna såg länge ut att ta en poäng mot Rumänien, vilket hade inneburit ett svenskt drömresultat.
Men med 16 minuter kvar att spela avgjorde rumänerna matchen och tog sig därmed förbi Sverige i gruppen.

Lördagskvällen i Torshamn bjöd på EM-kvalmöte mellan Färöarna och Rumänien. En poäng till hemmanationen hade varit inneburit ett svenskt drömresultat på vägen mot nästa sommars EM-fest.

Rumänien hade de mesta av avsluten i den första halvleken, men Färöarna hade två möjligheter som var ännu bättre – en nick från nära håll och ett friläge där det mycket väl kunde ha blivit utvisning för gästerna. Domaren valde att fria.

0-0 stod sig i paus och länge såg det ut som att Färöarna skulle ta en skrällpoäng – men så blev det inte.

Med kvarten kvar att spela serverade Nicolae Stanciu George Puscas inne i straffområdet som placerade bollen till höger bakom Färöarnas målvakt Gunnar Nielsen.

Trots gästernas ledningsmål hade hemmanationen ett fint läge att kvittera kort därpå, men misslyckades rejält med avslutet. I stället gjorde rumänerna 2-0 med sju minuter kvar att spela genom Alexandru Mitrita. På tilläggstid kom även 3-0 genom Claudiu Keseru som också blev slutresultatet.

Segern gör att Rumänien tar sig förbi Sverige i tabellen då de nu har 13 poäng på sju spelade matcher. Sverige kan dock ta tillbaka den platsen i kväll om man besegrar Malta på bortaplan.

Se höjdpunkterna från matchen i klippet högst upp i artikeln.