Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

TV: Lundh: "Lagerbäck har allt att vinna i Norge"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Lars Lagerbäck är ny förbundskapten för Norge.
Ett bra val av det norska förbundet, tycker Olof Lundh.
- De får en tränare som kan en modell som har funkat för Sverige och Island, så det är mycket troligt att den fungerar även för Norge, säger Lundh.

När Norge i dag offentliggjorde sin nästa förbundskapten efter Per-Mathias Högmo blev de flesta förvånade över att se att det var Lars Lagerbäck som presenterades.

- Det är kanonval för Norge. De får en tränare som kan en modell som har funkat för Sverige och Island, så det är mycket troligt att den fungerar även för Norge, säger Fotbollskanalens Olof Lundh om utnämningen, och fortsätter:

- Jag tror att Lagerbäck har saknat att ha det slutgiltiga ansvaret när han har varit rådgivare i landslaget, att vara den som bestämmer. Att då ta över Norge där det finns möjligheter, och där han dessutom lätt kan bo kvar i Stockholm och pendla. Det finns många fördelar. Han har allt att vinna. Det är ett land som inte har varit i ett mästerskap sedan EM 2000. Sedan dess har det varit rätt tufft för Norge, och de har en del unga spelare som kommer fram och en del erfarna. Så det finns alla möjligheter, både för Norge och för Lasse Lagerbäck.

Kan han lyckas göra något liknande med Norge som det han gjorde med Island i EM i somras?
- Jag tror att han har stora möjligheter. Precis som med Island tog han över ett kval innan ett EM-kval, där det är lite lättare att nå fram. Nu hoppar han förvisso in i ett VM-kval som spelats under en höst, i Island började han med VM-kvalet och redan då var de väldigt nära. Nu har Norge ingen chans att nå VM i Ryssland, utan allt sikte är på EM-kvalet. Det gör att han kommer kunna sätta sin idé, han kommer få med sig spelarna, och jag tror att spelarna kommer känna att det kommer in en förbundskapten som har gjort det förut. Han har gjort det med Sverige många gånger, och han har gjort det med Island, då borde han kunna göra det med Norge också. Det kommer finnas en stor tilltro till hans idéer från start. Så jag tror att han har väldigt stora möjligheter. Man ska inte heller glömma att det inte finns någon uttalad värdnation till EM 2020, det finns 24 platser som 55 länder ska slåss om. Norge har en god chans att ta en av platserna, säger Lundh, och avslutar:

- Det är bara att hoppas att Sverige slipper Norge i sin EM-kvalgrupp, för man vill inte ha Lars Lagerbäck emot sig i det läget.

Se hela intervjun med Olof Lundh i spelaren ovan.

Publicerad 2017-02-01 kl 21:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons