TV: Mchitarjans dubbel bakom Armeniens seger

EM-kval (herr)

Armenien tog under söndagen emot Bosnien och Hercegovina.
Då visade lagkaptenen Henrich Mchitarjan vägen – mittfältaren låg bakom segern som gav Armenien tre viktiga poäng i Grupp J.

Mötet i grupp J mellan Armenien och Bosnien och Hercegovina var inte ens tre minuter gammalt innan det första målet kom – och det var lagkapten Henrich Mchitarjan som öppnade målskyttet.

Roma-mittfältaren fick bollen på fötterna inne i straffområdet och kunde läckert runda Ibrahim Sehic i bortamålet och därmed trycka in 1-0 för Armenien. En drömstart för hemmanationen.

Bosnien och Hercegovina kvitterade tio minuter därpå genom Edin Dzeko innan Mchitarjan återigen hittade nätmaskorna – mittfältarens tredje mål på sex matcher i EM-kvalet.

Gästerna kvitterade därefter på nytt genom Amer Gojak innan Armenien kunde återta ledningen genom Hovhannes Hambardzumyan – assisterad av Mchitarjan.

Slutresultatet skrevs till 4-2 efter att Stjepan Loncar gjort självmål för Bosnien och Hercegovina på stopptid.

Segern innebar att Armenien passerade dagens motståndare i gruppen och de placerar sig på en tredjeplats med nio inspelade poäng på sex matcher. Tvåa i gruppen är Finland, tolv poäng, och gruppen toppas av Italien på 15 poäng.

Finland och Italien möts senare under kvällen.

Se höjdpunkterna från matchen i klippet högst upp i artikeln.