POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LANDSLAG
4v

Vittnar om kaoset i Nigeria: "En spelare var där"

Foto: Bildbyrån.

Thomas Dennerby och hans assistent Jörgen Petersson har lämnat jobbet i Nigeria.
Nu berättar den sistnämnde om många detaljer i landslagskaoset.
- Jag kommer sent till första samlingen i Frankrike. Vi har kallat 27 spelare, när jag kommer så är Dennerby där... och ja inte så många fler. EN spelare är där, säger han till Värnamo Nyheter.

Vintern 2018 tog svenskduon Thomas Dennerby och Jörgen Petersson över Nigerias landslag på damsidan. Nyligen lämnade de båda dock uppdraget, trots att de varit med och firat stora framgångar och bland annat lett landslaget till seger i Afrikanska Mästerskapen.

- Det handlar om tekniska frågor som vi inte riktigt var överens om hur man ska gå vidare med på bästa sätt för att utveckla laget. Så enkelt är det egentligen, sa Dennerby till Fotbollskanalen för en vecka sedan.

Hans dåvarande assisterande tränare Jörgen Petersson berättar, i en intervju med Värnamo Nyheter, om flera detaljer kring saker som inte funkade under tiden i landslaget.

- Jag kommer sent till första samlingen i Frankrike. Vi har kallat 27 spelare, när jag kommer så är Dennerby där... och ja inte så många fler. EN spelare är där. Sen kom det 19 spelare till slut och vi förlorar med 0-8. Efter lägret och matchen gäller inte biljetterna för flera spelare. Det har blivit lite fel med vissa destinationer, säger Petersson, och förklarar att den som var ansvarig för bokningar av flyg gick och lade sig och sov.

- Den som var ansvarig för flygbiljetterna kände sig trött och sa helt sonika: "nä nu är jag trött – jag går och sover.”

Petersson ger också sin bild av den, som han beskriver det, konstanta maktkampen, som pågår inom det nigerianska förbundet.

- Man lär sig vilka man ska lyssna på, om de personerna man litar på blir stressade då är det läge att rota lite mer i vad som händer, men om de bara skrattar och säger att det här händer var tredje år, så får man rulla med som vanligt. Den där maktstriden är konstant. Folk vill åt den makten, kommer vilja komma åt den makten även i framtiden. Det är en del av vardagen.

Publicerad 2019-10-17 kl 13:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå