POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Antonsson kände sig bortglömd efter starka debutsäsongen i Kalmar: "Kände: 'hallå, här är jag'"

Marcus Antonsson slog igenom direkt när han kom till Kalmar 2015.
Ändå tycker han att fick stå i skymundan.
- Det var ingen som nämnde mitt namn, säger i Lundhs podcast.

Marcus Antonsson värvades säsongen 2015 till Kalmar FF från Halmstads BK. I Smålandslaget fick han det omedelbart att lossna och under sin första säsong i klubben gjorde han 12 mål på 29 matcher. Men trots det var det knappt någon som pratade om honom.

- Så var det. Samtidigt tycker jag ändå att jag fick en del uppmärksamhet. Efter mitt första år i Kalmar, där jag gjort tolv mål och lite assist, satt jag och kollade på uttagningen till januariturnén och tyckte att jag borde varit med redan då, men det var ingen som nämnde mitt namn, det pratades ingenting om mig. Tolv mål första året där… säger han i podcasten "Lundh."

Du gjorde nästan mål i varannan match i Kalmar.
- Så var det. Då kommer jag ihåg att man kände så: ”hallå, här är jag!” I övrigt var det inga konstigheter.

Fanns det redan då förfrågningar från utlandet?
- Ja, det gjorde det. Men då var det inte de stora ligorna. Det var Turkiet och den typen av förfrågningar då. Att gå från det man hade i Halmstad till Kalmar, och så satt man plötsligt med utländska klubbar som ville värva en. Det var häftigt.

Våren 2016 exploderade du med tio mål på tolv matcher. Då trappades det upp med många klubbar som var intresserade.
- Verkligen. Där visste jag att bara jag skulle hålla mig frisk till sommaruppehållet så hade jag spelat min sista match för Kalmar. Det var på den nivån av intresse. Det var från många olika håll och ligor.

Hur balanserar man det? Det måste vara svårt att springa runt och tänka att man inte ska bli skadad?
- Jag tänkte inte på det på planen, men jag tänkte på det några gånger utanför. Men jag var bestämd där om att jag verkligen inte skulle låta det påverka mitt spel, för ju fler mål jag kunde göra de sista matcherna, desto bättre erbjudande skulle jag kanske få från andra klubbar. Jag lyckades hålla min målproduktion igång och mina prestationer var fortsatt bra, så jag gjorde något rätt där i alla fall.

217 - Marcus Antonsson

Avsnitt 217 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Marcus Antonsson. Malmö FF-anfallaren berättar om hur han hittat tillbaka till målfomen, om Uwe Röslers hårtork efter första inhoppet, om varför det var givet att gå till Malmö trots många bud, om varför MFF fick ordning på spelet under hösten och om att siktet är högst ställt inför 2019. Dessutom talar Antonsson om att det sved att återigen missa januariturnén, om att hans Europa-spel i MFF borde räcka till en landslagsplats, om anfallarna i Blågult och om kontakten med förbundskapten Janne Andersson. Givetvis går Antonsson in på tiden i Halmstads BK, om besvikelsen att inte få chansen i HBK, om succétiden i Kalmar FF, om varför han inte kunde ta chansen i Leeds och om hur det var att bli utfrusen i Leeds i somras och tvingas i väg.

Publicerad 2019-02-17 kl 06:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå