Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Baffo betalade över en halv miljon för att rädda karriären: "En investering i mig själv"

Lundhs Podcast

Två korsbandsskador höll på att sätta stopp för Joseph Baffos karriär.
Guldhjälten från U21-EM satsade då över en halv miljon på behandling i USA.
- Jag kände att detta är trots allt en investering i mig själv, säger han i podcasten Lundh.

Foto: Bildbyrån.

Lyssna på hela avsnittet i spelaren ovan.

I dagsläget är mittbacken Joseph Baffo tongivande i  Halmstads BK som släppt in näst minst mål i allsvenskan.

Men för bara ett par år sedan var det oklart om han kunde komma tillbaka efter två korsbandsskador under tiden i Tyskland och tog då beslutet att få hjälp i USA.

- Efter min andra korsbandsskada så kände jag att jag vill ha det bästa. Jag måste ha det bästa och då gjorde jag lite research och då snackade jag också med läkaren i Tyskland som hade gjort mina korsband, som många flyger in till för att göra korsbanden, han är väldigt duktig, säger Joseph Baffo i podcasten Lundh.

- Då berättade han för mig om de här ställena i USA och så fick man göra lite research och då kände jag att detta är trots allt en investering i mig själv och det är något jag absolut kommer göra. 

Annons

Vad kostade det?
- Det blev en hel del pengar. 

Riktigt mycket pengar?
- Jag vet inte riktigt hur mycket pengar det… Men vi kan säga från en halv till en miljon kronor.

Var det nära att du gav upp drömmen?
- Nej det var det inte, det var aldrig på tal men det är ju väldigt motigt, speciellt för mig. Jag var singel under den perioden, man är själv i ett annat land långt hemifrån. Eller långt och långt men ja man har ju inte sin trygghet nära sig på det sättet så det var ju absolut motigt men att man skulle ge upp fotbollen, nej det var inte nära.

Fakta

321 - Joseph Baffo

Avsnitt 321 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Joseph Baffo. HBK-mittbacken talar om kampen att hänga kvar i allsvenskan, om försvarsstyrkan, om svårigheten att göra mål, om valet att stanna i Halmstads BK och om drömmen att komma ut i Europa igen.

Dessutom berättar han om att vara en del av 92-generationen i IFK Värnamo, om Jonas Therns betydelse, om att vinna EM-guld med U21-landslaget, om åren i tyska andraligan, om de två svåra korsbandsskadorna, om att satsa egna pengar på att komma tillbaka och om besvikelsen att det aldrig blivit spel i A-landslaget.

Publicerad 2021-10-04 kl 06:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto