Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Blåvitt vill ha fler gamla spelare i klubben: "MFF har berättat mycket om hur de jobbar"

IFK Göteborg har få tidigare spelare som fortfarande är involverade i klubben, men vill ändra på det. Bland annat genom Malmö FF:s hjälp.
- Niclas Carlnén (vd) har berättat mycket för mig om hur de jobbar, och jag tycker att det är klockrent att ta vara på de gamla spelarna och jobba aktivt med det, säger Blåvitts ordförande Frank Andersson i podden Lundh.

Inom IFK Göteborg och runt klubben finns få personer som tidigare har representerat klubben som spelare, vilket tidigare profiler uttryckt missnöje med. Nu hoppas Blåvitts nuvarande ordförande Frank Andersson på att kunna bättre på relationen med tidigare spelare, och nyttja deras kunskap. Varför relationen med tidigare spelare blivit så dålig resonerar Andersson kring i Lundhs podcast.

- Jag har inte en aning. Jag vet inte. Jag tror även där att det inte är något medvetet som har sagts, att ”vi ska inte ha någon relation med de gamla spelarna”, utan jag tror att det bara inte är någon som har jobbat med det. Blir det lite undan för undan så faller man ifrån. Jag blir ledsen och besviken när jag märker att gamla spelare som betyder och har betytt oerhört mycket för IFK Göteborg inte känner sig välkomna. Det måste vi ändra på, säger Frank Andersson.

Jag intervjuade Thomas Ravelli i podden tidigare i höstas, och han sa att han inte hade någon relation över huvud taget med IFK Göteborg, han gick inte på matcherna. Förr i tiden kunde han vara uppe på Kamratgården, men inte längre.
- Det är trist. Men vi ska ändra på det.

Malmö FF är en klubb som varit duktiga på att ta till vara på gamla spelare och se till att de kan vara kvar och bidra till klubben i andra roller. IFK Göteborg har tagit inspiration från den allsvenska rivalens sätt att jobba med andra spelare.

- Jag har goda relationer med Malmö FF. Jag har tänkt åka ner och träffa Malmö FF för att se hur de spelar, och Niclas Carlnén som är vd har berättat mycket för mig om hur de jobbar, och jag tycker att det är klockrent att ta vara på de gamla spelarna och jobba aktivt med det. Det tror jag är jätteviktigt, säger Frank Andersson.

Landslagsspelare som Marcus Berg och Oscar Wendt har talat positivt om att en dag återvända till IFK Göteborg. De spelarna hoppas nu Blåvitt kunna ta till vara på, och kontakt finns.

- Det vet jag att Mats (Gren, sportchef) har, han har jättemycket kontakt med dem. Där är jag inte orolig över huvud taget, men för min del är det viktigare att jobba med de äldre spelarna som har varit här. De som är från Västsverige och Göteborg är jag övertygad om att Mats, Jörgen (Lennartsson, tränare) och gänget har bra kontakt med.

Vad talar för att vi får se en del av de gamla storspelarna i den blåvita tröjan igen?
- Jag tror att det är mycket som talar för det, om de bara är tillräckligt bra. Vi ska inte ta hem spelare bara för att de är gamla IFK-spelare, utan ska de komma hem, vilket jag hoppas att de gör, så ska de ta plats i A-laget för att de är bra fotbollsspelare fortfarande, säger Frank Andersson i podcasten Lundh.

128 - Frank Andersson

Avsnitt 128 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Frank Andersson. IFK Göteborgs ordförande har inte ens hunnit basa för storklubben i ett år men han har på allvar funderat på vad han gett sig in på ett par gånger. I podden ger Andersson sin syn på klubbens sportsliga resultat 2016, varför han redan nu vill förlänga kontraktet med Jörgen Lennartsson, varför Blåvitt inte lär anställa en klubbdirektör, vilken spelartyp som är prioriterad inför 2017 och varför ett riskkapitalbolag dröjer. Andersson talar även om den avbrutna matchen mot Malmö FF, om besvikelsen att man inte spelade klart den, om regeländringen som SvFF och Sef drivit igenom, om att Tobias Sana gick utan straff och om relationen med Blåvitts hårdföra falang av fans. Dessutom avslöjar Andersson att Åsebro IF fick alla pengar man krävde för Sebastian Eriksson, att Engvall-affären var bra för Blåvitt även om agenter fick del av klubbens pengar, att klubbens prioritet inte är att köpa tillbaka Kamratgården, att man vill vara säkra på siffrorna innan man berättar om det ekonomiska resultatet och att ekonomin fortfarande är hårt ansträngd. Frank Andersson talar även om överraskningen över det mediala trycket att leda Blåvitt, besvikelsen över att man inte vårdar relationerna med gamla spelare och hur man ska förändra bilden av Blåvitt som en ”vit mans klubb” i delar av Göteborg.

Publicerad 2016-12-16 kl 06:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons