Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Christiansen anser att det är bra med en hierarki i omklädningsrummet: "De ska fortfarande hämta bollarna innan träningen"

Allsvenskan

Unga talanger tar allt mer plats i A-lagen.
Men Anders Christiansen menar att det kan vara bra med en hierarki.
- De ska fortfarande hämta bollarna innan träningen, säger MFF-kaptenen i Lundhs podcast.

Foto: Bildbyrån

Malmö FF har en av allsvenskans äldsta och mest erfarna trupp, med många spelare som varit utomlands och sedan hamnat i MFF.

Samtidigt finns det unga talanger i klubben som är på väg uppåt, som Sebastian Nanasi, 20, och Hugo Larsson, 17. 

Kaptenen Anders Christiansen tror att de unga talangerna har lättare att komma in i en erfaren trupp än vad han hade när han anslöt till Malmö. Men han menar också att den hierarkin, som fortfarande existerar, kan vara viktigt.

-Vi var kanske den sista generationen där det var en jättetuff jargong och det är ju både bra och dåligt. Så jag tror de har det enklare än vad vi hade för tio, femton år sedan. Men återigen, bara för jag är lagkapten så är jag inte någon annan, det är bara mitt ansvar. Jag tror inte Jo Inge ser mig på ett annorlunda sätt nu än vad han gjorde för två år sedan. Och det är inte så att jag säger till Jo Inge vad han ska göra och inte göra. För han vet det lika bra som jag. Men jag tror där finns en oskriven regel med att man ska få med de yngre och se till att de har roligt men de ska också förstå deras plats. De ska fortfarande hämta bollarna innan träningen. 

ANNONS

Ja, är det så? 
- Ja, det är det.  

För inte så längesedan så pratade jag med Marcus Berg och då pratade han om att de unga spelarna idag dels slipper den hårda jargongen. Men de är också mycket kaxigare än vad Marcus Berg och er generation var. Är de kaxigare idag? 
- Det tror jag att de är. 

Det vet du väl om de är? 
- Ja, men det är alltid så svårt att se till sig själv hur man var för 15 år sedan. Men som jag säger, så tror jag att vi var den sista generationen med den hårda jargongen. Jag minns när jag kom upp i A-laget så kunde jag inte ens tänka tanken på att säga att bollen var ute, jag sa det en gång och då fick jag värsta utskällningen av vår målvakt. Det trots att jag spelade i Lyngby och var ett stort namn i Lynbgy. Men då fick jag verkligen sågen. Så jargongen är helt annorlunda nu.  

ANNONS

Men det är väl egentligen bra att jargongen är bättre, eller? 
- Både och tror jag. För jag tror på hierarki på ett sätt och speciellt i en sportmiljö. För de som tar för sig på planen och utanför planen, det är dem som är högst upp i hierarkin. Och när det blåser som allra mest så är det också de som ska stå där ute och visa vägen. Det är också det jag säger till medierna om Hugo Larsson, det är inte han som ska gå in och rädda oss även om han är en jätteduktig talang. Det är ju vi äldre som ska gå ut och göra skillnad när det går mindre bra. Vi ska stå längst fram och ta den kritik som kan komma efteråt.  

Fakta

351 - Anders Christiansen

Avsnitt 351 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Anders Christiansen. Den danske mittfältaren talar om att fortfarande älska att spela fotboll, om betydelsen av att vara uppskattad i Malmö FF, om att älska kraven som följer som MFF-spelare, om den enorma utvecklingen av klubben, om att nästa steg är en egen träningsanläggning, om att jaga förbättringar som 32-åring och om orättvisan kring hur Malmö FF behandlas jämfört med konkurrenterna.

Dessutom berättar han om att den stoppade flytten till Saudiarabien fortfarande gör ont, om hur han hamnade snett i Belgien, om att säljas utan att känna till det, om att försöka nå VM i Qatar med Danmark, om att vara en del av EM-truppen, om de skakande händelserna med Christian Eriksen, om varför det svenska landslaget halkat efter det danska och om att han vill bli kvar inom fotbollen.

Publicerad 2022-05-21 kl 06:30

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto