Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Christiansen anser att MFF blir orättvist behandlade: "Det som stör mig"

Allsvenskan

Malmö FF:s lagkapten vill inte klaga på domare.
Men han anser ofta att MFF döms hårdare än andra lag.
- Nästa match så är det en spelare från Elfsborg som sparkar på en reklamskylt, på tv och på stadion och det händer ingenting, säger Anders Christansen i Lundhs podcast.

Foto: Bildbyrån

Något som det ofta blir snack om efter en allsvensk match är domarens insats. Malmö FF:s lagkapten, Anders Christiansen, tycker inte om att gnälla på domaren - men menar samtidigt att MFF behandlas annorlunda än de andra storklubbarna. 

Trots att lagkaptenen uppskattar rivaliteten mellan storklubbarna i allsvensk fotboll, menar han att Malmö som klubb ofta döms hårdare än andra klubbar. Om detta berättar han i Lundhs Podcast.

Tittar man genom pressarkivet så finns det ju allt från klagomål på domare, spelschema, att folk skjuter över ett favorittryck på er, det var ju stolen i Hammarby och sen såg jag att Daniel Andersson tycker att ni ska vara mindre gnälliga och du håller inte med honom. Vad vinner ni på gnället?

ANNONS
- Först och främst så håller jag med honom om att vi inte ska gnälla. För det är något som jag själv tycker är tråkigt. Men jag tycker också att där är en skillnad på att gnälla och att ta upp problem. Utan att vara en expert så kanske det är skillnaden på Jon (Dahl Tomasson) som är från Holland där de är ännu mer direkt i deras kommunikation.

De är till och med värre än danskarna?
- Ja. Men tar du inte diskussionen så blir det ju aldrig bättre. Så det om spelschemat blir helt plötsligt till gnäll men det handlar inte om att gnälla, det handlar om att optimera. Vi kan gott ta det med stolen så är det jättekonstigt att det är en person i spelartunneln, en vakt, som ser mig kasta en stol. Att jag då ska bli avstängd för det.

- Och sen nästa match så är det en spelare från Elfsborg som sparkar på en reklamskylt, på tv och på stadion och det händer ingenting. Så först och främst är det inte för att jag vill gnälla på domarna, jag tycker de gör ett bra jobb, det är jättesvårt att vara domare och du kan bara förlora på att vara det. Det är sällan du går ut och hyllar en domare efteråt. Men det som stör mig och klubben är när det är situationer som vi får emot oss som när Sören Rieks hyschar mot publiken men när andra klubbar gör det, som Tobias Sana, efter straffsparken när vi mötte Göteborg. Jag gillar Sana, så det är inte något mot personen.

ANNONS

- Samma när vi spelar vår första match mot Hammarby och han gör mål på frispark och hyschar mot vår publik. Så när det inte blir några konsekvenser för andra, där måste det vara en jämnvikt. Situationer som offsidemål tror jag jämnar ut sig över en säsong men sakerna som inte har något med fotbollen att göra men vi ändå blir straffade för, som när Colak gör mål i den 94:e minuten, jublar och en supporter hoppar ut så blir vi straffade. Men när man ser klipp från derbyna i Stockholm och de springer ut och jublar och någon supporter springer dit, så händer det ingenting. De sakerna stör jag mig på men att en domare inte blåser straff när man kanske tycker det, har jag absolut inga problem med.

Fakta

351 - Anders Christiansen

Avsnitt 351 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Anders Christiansen. Den danske mittfältaren talar om att fortfarande älska att spela fotboll, om betydelsen av att vara uppskattad i Malmö FF, om att älska kraven som följer som MFF-spelare, om den enorma utvecklingen av klubben, om att nästa steg är en egen träningsanläggning, om att jaga förbättringar som 32-åring och om orättvisan kring hur Malmö FF behandlas jämfört med konkurrenterna.

Dessutom berättar han om att den stoppade flytten till Saudiarabien fortfarande gör ont, om hur han hamnade snett i Belgien, om att säljas utan att känna till det, om att försöka nå VM i Qatar med Danmark, om att vara en del av EM-truppen, om de skakande händelserna med Christian Eriksen, om varför det svenska landslaget halkat efter det danska och om att han vill bli kvar inom fotbollen.

Publicerad 2022-05-17 kl 06:30

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto