Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Christiansen såld bakom ryggen: "Har aldrig pratat med honom efteråt"

Allsvenskan

Anders Christansens flytt till Gent blev inte som planerat.
Efter efter bara ett halvår i klubben såldes dansken - bakom ryggen.
- Jag har aldrig pratat med honom efteråt, säger Christiansen i Lundhs podcast.

Foto: Bildbyrån

2018 lämnade Anders Christiansen Malmö FF för en flytt till belgiska Gent. Men tiden där blev inte som den danske mittfältaren hoppats.

Det blev bara fyra matcher i Gent-tröjan innan han återvände till Malmö FF. Och inte för att han ville, utan för att lagets president hade gått honom bakom ryggen.

- Är det någonting jag skulle gjort annorlunda i både Chievo och Gent så är det ett: att hitta en bättre klubb, även om det aldrig finns någon garanti och två: att jag kanske skulle varit lite mer tålmodig. För i Italien var jag fortfarande ung och var rädd för att bli glömd och att det var första gången som jag satt på bänken, säger Christiansen.

ANNONS

- Men i Belgien fick tränaren sparken lite senare och det kom in en dansk tränare och kroppen hade kanske kunnat börja anpassa sig till de långa och mer intensiva träningarna. Och med en dansk tränare så kanske man skulle fått chansen lite oftare och historien kanske hade kunnat bli annorlunda. Men det är också svårt att vara tålmodig när presidenten inte vill ha dig och har sålt dig. 

Ja, säljer dig bakom ryggen utan att prata med dig. 
- Exakt.  

Det är ju lite chockartat om en arbetsgivare har gjort så utan att meddela eller åtminstone frågat en. För du fick ingen fråga alls? 
- Presidenten kom till träningsanläggningen för han hade hört att jag typ inte vill spela eftersom jag kunde träna men inte gå in i dueller. Då visste jag att han pratat med Daniel och då säger han att "jag har hört att du inte vill spela matcher?" och då säger jag att "men jag är skadad och vi kan ringa till läkaren tillsammans för han säger att jag inte får spela matcher på sex veckor för jag har ett revbensbrott". Då fortsatte han och sa att "men de säger att du kan träna?" - "Ja, jag kan träna men jag kan inte gå in i dueller och det gör jätteont". Och det är det här jag menar med att han ville ha bort mig men på grund av skador och avstängningar så saknade de spelare.

ANNONS

Christiansen fortsätter:

- Så jag säger till dem att "jag vill göra allt jag kan men jag är skadad" men han säger fortfarande ingenting om det utan han vill bara titta mig i ögonen för att se om jag ljuger för honom eller för tränaren. Men han säger ingenting om att han var nöjd eller missnöjd med mig och jag har aldrig pratat med honom efteråt. 

Fakta

351 - Anders Christiansen

Avsnitt 351 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Anders Christiansen. Den danske mittfältaren talar om att fortfarande älska att spela fotboll, om betydelsen av att vara uppskattad i Malmö FF, om att älska kraven som följer som MFF-spelare, om den enorma utvecklingen av klubben, om att nästa steg är en egen träningsanläggning, om att jaga förbättringar som 32-åring och om orättvisan kring hur Malmö FF behandlas jämfört med konkurrenterna.

Dessutom berättar han om att den stoppade flytten till Saudiarabien fortfarande gör ont, om hur han hamnade snett i Belgien, om att säljas utan att känna till det, om att försöka nå VM i Qatar med Danmark, om att vara en del av EM-truppen, om de skakande händelserna med Christian Eriksen, om varför det svenska landslaget halkat efter det danska och om att han vill bli kvar inom fotbollen.

Publicerad 2022-05-19 kl 06:30

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto