Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Cibicki om Rosenbergs spelstil: "Folk överdriver armbågarna"

Allsvenskan

Pawel Cibicki trivs med att spela bredvid Markus Rosenberg.
Samtidigt tycker han att det pratas för mycket om lagkamratens tuffa spelstil.
- Folk överdriver armbågarna. Det är sådant som händer i fotbollen, säger han i podcasten Lundh.

Foto: Bildbyrån

Malmö FF toppar allsvenskan efter tolv spelade omgångar. Pawel Cibicki, som just nu spelar U21-EM i Polen, har fått stort förtroende under Magnus Pehrsson och har mäktat med fyra mål hittills i år.

I veckans avsnitt av Lundhs podcast berättar han om samarbetet med Markus Rosenberg och hans betydelse för laget.

- Det är en spelare på en annan nivå. Det är en bra fotbollsspelare. När han är som bäst… Det har han visat i allsvenskan, och han har tagit oss till Champions League två gånger. Det talar för sig själv. Det är enkelt att spela med honom, för han drar på sig mycket uppvaktning. Det är en jävligt bra fotbollsspelare, säger Cibicki.

ANNONS

Tar du efter hans armbågar?
- Folk överdriver armbågarna. Det är sådant som händer i fotbollen, och att han sedan har träffat några oturliga… Det är en annan femma. Det tillhör fotbollen, men att det sedan blir så oturligt att det tar några gånger, det kanske inte alltid är medvetet. Det är så mycket känslor, det är inget man kan styra över.

Men just att han har det ”internationella”, att han är lite ful, som gör att alla i Malmö älskar men resten av Sverige kanske inte älskar honom. Kan man lära sig det?
- Det är klart att man lär sig av honom hela tiden. Han var 10-15 år utomlands och har mycket i bagaget. Det gäller bara att lära sig varje dag av honom.

Ni är många utan kontrakt, inte du, du har två och ett halvt år kvar, men hur mycket pratar man om det i omklädningsrummet, att flera kan försvinna?

ANNONS
- Inte så mycket, egentligen. Det är klart att Danne kanske har det lite stressigt, men om man tänker ett steg längre så går kontrakten ut i december, så det är ingen som sticker nu. Malmö har så pass mycket pengar att man inte behöver sälja någon spelare med utgående kontrakt. Sedan kanske det blir så att det blir ett helt nytt lag nästa år, det vet man inte. Man vet inte vilka som förlänger. Malmö har det ändå i sina egna händer.

Fakta

155 - Pawel Cibicki

Avsnitt 155 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Pawel Cibicki. Anfallaren talar om valet att byta landslag från Polen till Sverige, om att möta just ett Polen i U21-EM, om trycket och ilskan från föräldrarnas hemland, om pappans besvikelse över landslagsskiftet, om irritationen över att Håkan Ericson inte får fortsätta och att han inte stänger dörren för Polens A-landslag. Dessutom talar Cibicki om Malmö FF:s sommar med Champions League-kval, om alla utgående kontrakt, om förtroendet för Magnus Pehrsson, om att fler spelare borde gå på lån som Cibicki gjorde och varför han aldrig skulle hälsa på Åge Hariede igen. Pawel Cibicki berättar om när han funderade på att sluta i MFF som ung, om trycket att spela fotboll, om hatet man får känna av, om agentskiftet och om alla rykten om storklubbar som jagar honom.

 

Publicerad 2017-06-21 kl 06:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto