Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

De europeiska klubbarna drar ifrån enligt Blackstenius: "Kan vara svårt för Sverige att hänga med där"

Women´s Superleague

Häcken blev utklassat i gruppspelet av Champions League.
Stina Blackstenius tror att det kan dröja innan svenska lagen kan utmana storlagen ute i Europa.
- Man märker ändå att det är en ganska stor skillnad på de europeiska lagen jämfört med vad vi kunde prestera nu, säger Stina Blackstenius i Lundhs podcast.

Foto: Bildbyrån

Säsongen 2021/22 utökades damernas Champions League med ett gruppspel, och Häcken var första laget att få spela i den nya versionen. Dessvärre blev Göteborgslaget uträknat snabbt - efter att ha tagit endast tre poäng på sex matcher och blivit utklassat av Lyon i sista matchen. Stina Blackstenius tror att det kan vara svårt för de svenska klubbarna att helt hänga med i den europeiska utvecklingen med stora satsningar på damfotbollen, även om den så smått startat i Sverige också.

I Champions League så hade ju Häcken, som då var första svenska lag som fick vara med i den här nya versionen med gruppspel, rätt svårt trots allt. Är det den nya framtiden för svenska klubbar på damsidan?

ANNONS
- Det tycker jag ändå. Det är ett steg på så sätt att det blir lite fler matcher under vårsäsongen och innan säsongen startar. Så jag tycker att det är bra på något sätt att det kommer in tävlingsmatcher tidigare på säsongen och att det blir fler matcher som faktiskt gäller någonting och fler poäng att spela om. Så jag tycker ändå att det är en positiv utveckling.

Det jag menade var att Häcken hade lite svårt att hävda sig i gruppspelet av Champions League, tror du det är en verklighet som svenska klubbar komma få vänja sig vid? Att det sportligt blir svårt att hänga med klubbar ute i Europa.
- Ja, men vi såg ju att det var en tuff uppgift och det såg man ju även på våra resultat. Sen tror jag såklart att om vi hade gjort vissa saker bättre så hade vi kunnat stå upp lite bättre än vad vi gjorde. Men man märker ändå att det är en ganska stor skillnad på de europeiska lagen jämfört med vad vi kunde prestera nu. Sen vad som ska göras för att svenska lag ska kunna hänga med är svårt att svara på men det finns en skillnad och de kan vara svårt för Sverige att hänga med där.

ANNONS

Man ser ju ändå Häcken som satsar på en damverksamhet men även flera andra storklubbar, Malmö, Blåvitt och liknande. Tror du att den lösningen är rätt väg att gå? Att man gör precis som Arsenal och Chelsea - och lägger till en verksamhet som man satsar lite mer på.
-
Det tror jag absolut. Jag tror absolut att det är en bra väg att gå. Ser jag bara på de möjligheterna som vi fick när vi kom till Häcken som har ett starkt herrlag bakom sig. Och kan det bli fler klubbar som startar upp ett damlag och verkligen gör en sådan satsning så tror jag det kommer generera en väldigt stor utveckling och stora möjligheter för damspelare att ta steg och att damfotbollen fortsätter att utvecklas.

Fakta

341 - Stina Blackstenius

Avsnitt 341 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Stina Blackstenius. Landslagsanfallaren talar om att hitta rätt i Arsenal, om att balansera två cuper och ligan, om att det inte var lätt att välja ny klubb, om tryggheten i en svensk tränare, om den otroliga utvecklingen som sker inom damfotbollen och om lärdomarna från tiden i franska Montpellier.

Blackstenius berättar om det självklara i att manifestera stöd till Ukraina på plan, om tankarna inför VM-kvalet i Georgien, om att Ryssland kan kastas ut från sommarens EM men talar även om målet att ta guld med Sverige, om tankarna på OS-finalen som dyker upp, om vad Peter Gerhardsson betytt, om att vara nominerad till Ballon d'Or, om chockbeskedet när Göteborg FC lade ner och om att tillvaron i Häcken till slut blev bra.

Publicerad 2022-03-10 kl 06:30

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto