Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Fåordig om privatlivet under karriären - nu öppnar Schelin upp i sin nya bok

Som fotbollsspelare delade Lotta Schelin sällan med sig om sitt privatliv till offentligheten.
Det gällde att prioritera de rätta sakerna att dela med sig av.
- Om jag pratar om andra saker och privata saker är det inte så att jag får dubbelt så mycket plats i tidningen, det kommer ta plats av något som jag tycker är viktigt, säger Schelin i podden ”Lundh”.

Under sin 17-åriga spelarkarriär valde Lotta Schelin att begränsa sitt privatliv från offentligheten. I hennes ögon gällde det att fokusera på rätt saker av det man pratade om. Om du delar med dig av mycket, innebär det inte att du tar större plats i media. Utan delar man med sig om en sak, kan det ta större plats än en annan sak man sade som var av större vikt.

I podden ”Lundh” förklarar Schelin sitt synsätt på det mer ingående.

Hur var det att skildra ditt liv i en bok? Jag har bevakat dig och det var alltid tydligt med vad man fick och inte fick fråga om. Du går ändå in på känsliga ämnen i din mammas sjukdom och så. Hur var det att berätta vad du skulle och inte skulle berätta?

ANNONS
- Jag vill säga att det var jättelätt, men det var det egentligen inte. Jag tror att man landar i det allra mesta, men sedan var det några delar där jag behövde bli påmind om vad det gjorde för historien. Kärlek var det i det fallet, det var sådana delar som jag inte velat prata om innan, men ska man nu förstå mig eller skadan eller mig som person så kände jag att för historien var det viktigt. Så nej, jag är fortfarande en sådan som känner att jag vill prata om allt bara för att, men hittar man mening i det tror jag nog att jag är modig nog att slänga mig ut.

Du skriver också om att du inte har velat prata om din homosexualitet, som en del andra spelare har gjort. Hur tänker du kring det?
- Egentligen är det väldigt enkelt. Den krassa sanningen är att man ska ha fokus på rätt saker. Vad är det som jag gör? Det är därför man har kontakt med den mediala delen. Då har jag velat fokusera på det. Om jag pratar om andra saker och privata saker är det inte så att jag får dubbelt så mycket plats i tidningen, det kommer ta plats av något som jag tycker är viktigt. Det har varit fotbollen hela vägen. Jag sade ja till allt i intervjuväg 2004, när jag började komma med i landslaget, för jag tänkte att det var för damfotbollens skull. Man har haft med det hela tiden, att man vill vinna mark och se till att vi får plats. Då var det snack om en massa annat och jämförelser som man fick plocka i. När det var klart var det fotbollen man ville fortsätta jobba med. Det är nog den enkla sanningen.

ANNONS

Fakta

283 - Lotta Schelin

Avsnitt 283 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Lotta Schelin. Den tidigare anfallaren berättar om vad hon saknar från tiden som spelare, om att skriva en bok om karriären, om besvikelsen över hur man inom fotbollen hanterade smällarna hon fick mot nacke och huvud och om varför hon var försiktig att prata om privatlivet under tiden som spelare.

Schelin talar även om höjdpunkterna i landslaget med medaljer i VM och OS, om hur tungt det var att bära största oket efter VM-floppen 2015, om varför det bortdömda målet mot Tyskland 2013 fortfarande svider, om ett franskt ledarskap som både gav framgångar och ångest och om kampen för jämställdhet och att spelarna hade sämre betalt 2017 än 2004.

Publicerad 2020-10-15 kl 06:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto