Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Forsberg: ”Allt i MFF andas SM-guld”

Inför säsongen 2013 bytte Emil Forsberg Gif Sundsvall mot Malmö FF.
I Skåne fick han vara med om två SM-guld på två år och ett gruppspel i Champions League.
- Allt i MFF andas SM-guld, säger Forsberg i podcasten Lundh.

Emil Forsberg slog igenom i Gif Sundsvall säsongen 2009 i superettan. Forsberg blev kvar i Giffarna till och med säsongen 2012, då klubben trillade ur allsvenskan, då han efter säsongen flyttade till Malmö FF. Där fick han byta bottenstrid i allsvenskan mot toppstrid.

- Det blir en omställning, så klart, både i spel och föreningsmässigt. Att komma från en klubb som är nöjd med 20 poäng på en säsong till en klubb som ska vinna varje match, och förlorar man så är det värdelöst. Men för mig var det fantastiskt att få in den mentaliteten i mig och förstå att det krävs hårt jobb och att varje match är lika viktig. Förluster finns inte, det var det första jag lärde mig i Malmö. Det har jag tagit med mig, säger Forsberg i podcasten Lundh.

Under Forsbergs två år i MFF blev det två SM-guld, och sommaren 2014 lyckades laget också kvalificera sig till Champions Leagues gruppspel.

Man pratar ofta om den vinnaranda som sitter i väggarna i Malmö. Är det så eller är det bara en myt?
- Det är verkligen så. Det är den känslan man får när man kommer till klubben, när man har haft första träningen. Just allt runtomkring, allt andas SM-guld, SM-guld, SM-guld. Det är det enda som finns för klubben, det finns inget annat. För mig var det grymt att få ta del av det, att lära mig och få vinna två SM-guld på två år i Malmö och dessutom ta oss till Champions League. Jag hade två fantastiska år där.

Det är två sensationella år måste man säga.
- Ja, verkligen, det måste man säga. Att få komma dit och direkt vinna två SM-guld och ändå vara delaktig i båda. Jag kanske inte hade jättestor del i första, men jag var ändå där och gjorde tio-elva mål om man räknar in cup- och Europaspel. För mig var det ändå en fantastisk förstasäsong, jag lärde mig mycket och fick spela i Europa. Det var stora matcher mot IFK Göteborg och Helsingborg, matcher man aldrig spelat tidigare utan bara sett på tv. Man lär sig verkligen av sådant, man tar med sig det.

129 - Emil Forsberg

Avsnitt 129 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Emil Forsberg. Hösten 2016 är han en av Bundesligas hetaste spelare och vars mål och assist hjälpt RB Leipzig att som nykomling utmana i ligatoppen. I podden berättar Forsberg om skälen till varför han ratade bud från Ligue 1 och Bundesliga till förmån för RB Leipzig i andraligan, om den tuffa första tiden då han kallades flopp, om varför spelet grill slut lossnade, om hur han ser på omvärldens reaktioner kring klubbens satsning, om hatet från andra fans och om filosofin som präglar klubben och som utesluter värvningar av Messi och Ronaldo. Dessutom talar Forsberg om karriären, om hur nära det var att han slutade, om hur hårt nobben från Elitpojklägret tog, om att tro på sig själv, om det överraskande genombrottet i GIF Sundsvall, om de framgångsrika åren i Malmö FF och intresset från större klubbar i Europa. Forsberg talar även om optimistiskt om Sveriges chanser att nå VM 2018, om frisparksmålet mot Frankrike, om att inga motståndare i gruppen skrämmer honom, om den öppna atmosfären i Janne Anderssons nya landslag och om vad han lärde sig av besvikelsen under EM i Frankrike.

Publicerad 2016-12-25 kl 08:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons