Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Granqvist vill hem till Helsingborg: Väldigt kul med allsvenskan

Ryska Premier League

Andreas Granqvist har två och ett halvt år kvar på sitt kontrakt med Krasnodar. Sedan hoppas han återvända till klubben i hans hjärta - Helsingborg.
- Jag skulle verkligen vilja bidra och ge något tillbaka till HIF, säger han i podcasten Lundh.

Foto: Scanpix

Andreas Granqvist slog igenom i Helsingborg för cirka tio år sedan och har via Wigan, Groningen och Genoa hamnat i Ryssland och Krasnodar. Om två och ett halvt år går kontraktet ut och då vill mittbacken sluta cirkeln och återvända till Olympia igen - även om det då kommer att handla om Nya Olympia.

- Absolut, arenan blir klar 2017 tror jag och det är min tanke. Sen kan allting hända och klubben ska både vilja ha mig och behöva mig. Men om kroppen tillåter vill jag avsluta i HIF i ett, två eller tre år, säger Grankqvist i podcasten Lundh.

Vad är det som lockar?
- Jag har tyckt att det har varit väldigt kul att spela i allsvenskan och jag vill inte flytta hem och göra ingenting. Jag skulle verkligen vilja bidra och ge något tillbaka till HIF. Jag gillar allsvenskan och tycker att det är roligt att spela fotboll. De får bara ta bort alla konstgräsplaner så man orkar springa där ute.

Annons

Det blir nog svårt eftersom det är fler konstgräsplaner än någonsin.
- Ja, men det går rykten om att Elfsborg har någon ny gräsmatta på gång som ska vara en hybrid. Jag hoppas att förbundet och kommunen, som ofta är de som vill ha konstgräset, ställer krav på att fotboll ska spelas på gräs. 

- I Ryssland har vi sämre klimat än i Sverige och där finns det ett konstgräslag. Danmark har samma klimat som Sverige och där finns det två så argumenten är bara hittepå. Sen köper jag att konstgräs är bra för ungdomslag upp till 16, 17-årsåldern eftersom det är bra att träna på. Men när det blir seniorfotboll ska det vara gräs för det blir en annan typ av fotboll. Det syns inte minst på lagen som går ut till Europa som spelar på konstgräs. De har inte en chans. 

Du tvekar inte på att vända hem?
Annons
- Nej, jag är så hemmakär att det inte är någon tvekan. Jag ska bosätta mig i Helsingborg efter karriären.  

Fakta

82 - Andreas Granqvist

Avsnitt 82 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Andreas Granqvist. Mittbacken är given i Erik Hamréns backlinje och ger sin syn på EM-lottningen, Belgiens världsrankning som etta, den skakiga hösten för landslaget, hans skällande på Zlatan och U21-stjärnornas jakt på en plats i truppen. Dessutom berättar han om livet i ryska Krasnodar där han tillhör en storsatsande klubb där man får jättebonusar via segrar men också med en närhet till både oroligheter mellan Ukraina och Ryssland och fattigdom och misär. Andreas Granqvist går även igenom karriärens olika flyttar och vad han lärde sig i England. Holland och Italien, talar öppet om besvikelsen över att Lars Lagerbäck aldrig gav honom chansen och drömmer om att avsluta med spel för Helsingborg i Allsvenskan.

Publicerad 2015-12-24 kl 08:26

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto