Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Gustafson kritiserar Örgryte kring hanteringen av lillebrodern: "Jävligt fattigt"

Lundhs Podcast

Elias Gustafson firade sina bröders SM-guld trots att han tillhörde Örgryte och fick kritik.
Nyligen blev det också klart att parterna går skilda vägar.
Elias storebror Samuel riktar en känga mot superettan-klubbens agerande.
- Jag tycker att det var klumpigt hanterat, säger Häcken-stjärnan i Lundhs Podcast.

Foto: Bildbyrån/Discovery+/TV4.

När Häcken vann SM-guld var Samuel och Simon Gustafson två av lagets största stjärnor. När laget säkrade Lennart Johanssons pokal i 4-0-segern mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi dök tvillingarnas lillebror Elias Gustafson, som vid tidpunkten tillhörde Örgryte IS, upp i Häckenmundering och därefter deltog han på guldfesten iförd en "mästartröja". Det väckte ilska i Öis-led.

Örgryte valde därefter att inte spela med Elias Gustafson i de kvarvarande matcherna, enligt GP lämnades han utanför truppen på grund av hotbild, och nyligen gick parterna skilda vägar.

Elias bror Samuel är starkt kritisk till hur Örgryte hanterade soppan.

Annons

- Hur jag ser på det…? I och med att det inte är helt utrett än… Jag tycker att Öis agerande var jävligt fattigt. Det var min spontana reaktion, och det tycker jag fortfarande, hur mycket jag än tänker på det kommer jag inte till någon annan slutsats. Jag tycker att det var klumpigt hanterat, hela grejen. Sedan ska jag inte säga att jag har förståelse för att det finns olika perspektiv – eller jo, jag har en förståelse, men inte en acceptans för att det finns olika perspektiv. Det är klart att man kan fatta att han har min matchtröja på sig. Det är inte vilken Häcken-tröja som helst, det är min matchtröja. Han stöttar mig och Simon. Det förstår man om man vill förstå det. Om man i stället vill tycka att han har ett annat lags tröja på sig så kan man tycka det också. Det förstår jag, men jag har enormt svårt att acceptera hur det kan väga över, hur man kan vara så ignorant och empatilös att man inte kan sätta sig in i det andra perspektivet. Det tycker jag är frapperande. Sedan tycker jag, som sagt, att det var klumpigt hanterat av Öis. Man hade med lite skicklighet kunnat få det att blåsa över på tio minuter, säger Samuel Gustafson i Lundhs podcast.

Annons

Där hänvisade man till en hotbild. Upplever du att det är en korrekt bild eller något man har blåst upp?
- Det är Elias historia att berätta, tycker jag. Det kommer väl berättas när det är tid för det. Jag vill egentligen inte kommentera det.

Publicerad 2023-01-24 kl 06:30

Fakta

379 - Samuel Gustafson

Avsnitt 379 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Samuel Gustafson. Häcken-mittfältaren talar om tvivlet kring spel i Blågult, om genombrottet i landslaget, om betydelsen av ta SM-guld med Häcken, om att vinna det just mot Blåvitt på Gamla Ullevi, om vad som särskiljer Hisings-klubben från de andra topplagen och om tankarna på att lämna klubben för ett nytt äventyr i utlandet.

Gustafson berättar även om valet att rata akademier som ung, om att befinna sig i skuggan av tvillingbrorsan Simon de första åren, om de stökiga säsongerna i Italien där han mest var en handelsvara, om svårigheten att lyckas med ständiga tränarskiften, om besvikelsen på Örgryte kring brorsan Elias och om synen på talangutveckling samt att det behöver finnas flera olika miljöer för spelare att fostras i.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto