Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Helander inställd på framtida MFF-återkomst: "Kommer ta några år"

Lundhs podcast

Filip Helander vill avsluta sin karriär i Malmö FF.
Men först vill landslagsbacken spela utomlands ett par år till.
- Jag har sagt att det kommer ta några år innan jag flyttar hem, säger han i podcasten "Lundh". 

Foto: Bildbyrån.

Lyssna på hela avsnittet med Filip Helander i spelaren ovan.

Sveriges landslagsback Filip Helander, till vardags i Rangers, är fostrad i Malmö FF och tillhörde föreningen i många år innan han blev utlandsproffs i Italien. 

Nu öppnar Helander för en återkomst till MFF i framtiden. 

- Jag har kontakt med ett par personer från klubben. Kollar av läget lite då och då. Nu är jag hemma några veckor på sommaren, då finns alltid möjligheten att komma in där och träna och liknande. Jag har pratat med Danne, jag har sagt att det kommer ta några år innan jag flyttar hem, säger han i podcasten "Lundh". 

Men Daniel Andersson ställer ändå frågan om du har tankar på att vända hem?

ANNONS
- Han har ställt frågan någon gång. Men då sade jag att det var några år till dess. Men jag hoppas att en dag kunna få spela i Malmö FF igen.

Hur viktigt är det att komma hem och spela med Malmö FF igen?
- Det är något jag har hoppats på ända sedan jag lämnade, att någon gång komma tillbaka. Men jag ska känna mig frisk också, så att jag verkligen kan prestera dagen jag flyttar hem. Det är det man ska känna först. Men det är något jag har sagt sedan jag flyttade, att jag vill komma tillbaka någon dag igen och spela för Malmö.

Hur viktigt är det att inte bara känna att man gör ett sista år utan också att man kan tillföra något?
- Det var ju det jag menade, det är det man vill. Det är inte kul att komma hem och känna att det inte går så bra. Då gör man något dåligt både för sig själv och för klubben. Det tror jag är viktigt. Det kommer ändå vara en sådan situation, även om jag inte är bra, att jag kommer vilja flytta hem. För det är kul att spela fotboll, och det hade varit kul att få spela i Malmö igen.

ANNONS

Lyssna på hela avsnittet med Filip Helander i spelaren ovan. 

313 - Filip Helander

Avsnitt 313 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Filip Helander. Mittbacken berättar om knäskadan, om rehabiliteringen i Malmö, om att ha gott hopp att kunna spela EM, om det jobbiga att bli skadad när han nu fick starta VM-kvalen i mars, om att få vänta på sin chans i landslaget och om att det är dumt att börja prata om att nå EM-final i förväg. 

Helander talar även om succésäsongen i Glasgow Rangers, om att skilja på hat och rivalitet i Glasgow, om betydelsen av Steven Gerrard, om vad han lärde sig under åren i Italien, om den tuffa första säsongen i Hellas Verona där alla spelade för sig själva, om att vinna U21-EM och om tankarna på att åter dra på sig Malmö FF-tröjan.

Publicerad 2021-06-01 kl 06:30

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto