Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Hoppas damerna ska närma sig herrarna: "En dröm alla har"

Stora skillnader råder mellan herr- och damfotboll vad gäller publiksnitt och mediaintresse. Sofia Jakobsson hoppas att damerna inom en snar framtid ska närma sig herrarna.
- Det är väl en dröm som vi alla har, säger Jakobsson i Lunds podcast.

Just nu pågår fotbolls-VM i Kanada. För det svenska landslaget innebär det att media intensifierar sin bevakning på damfotboll.

Sofia Jakobsson spelar just nu i Montpeller i den franska ligan, men spelade för några år sedan för Umeå i allsvenskan. Då som nu råder stora skillnader mellan hur mycket publik som tar sig till allsvenskan jämfört med damallsvenskan.

- Jag tycker ändå att vi som spelare har gjort vad vi har kunnat, säger Sofia Jakobsson i Lunds podcast på frågan om vilket ansvar spelarna själva har för att öka publikintresset.

- Jag tycker ändå damlandslaget har… Vi har vunnit brons, silver, spelat bra i EM. Vi har tagit oss till de flesta mästerskapen och jag vet inte vad folk mer begär. Man tänkte att efter EM skulle det bli ett uppsving eftersom det var så mycket folk, men det blev nästan värre efteråt.

Sofia Jakobsson tycker att man alldeles för ofta jämför dam- och herrfotboll, något hon inte förstår varför det görs.

- Om man kollar på friidrott. Skulle man jämföra Usain Bolt med den snabbaste damlöparen skulle hon ju komma flera meter bakom honom. Men det är inte så att man sitter och jämför där. Men när det handlar om damfotboll och herrfotboll så sitter man och jämför allting. Jag vet inte varför det är så just i herr- och damfotbll. Det är inte så attt man sitter och jämför i någon annan sport.

Tror du att ni vid ett VM-guld får lika mycket som herrarna hade fått om de vunnit ett stort mästerskap?
- Nej, det tror jag inte.

Hur ser du på att man från förbundet skulle ha det på den nivån?
- Ja, men då kommer man till grejer som att de skulle dra in mer pengar. Och jag vet inte riktigt hur man sitter och förhandlar det där. Just som världen ser ut just nu så är det så att damfotboll inte alls är på samma nivå som herrfotbollen. Det är jättetråkigt men just nu ser det ut så. Jag hoppas att man inom en snar framtid ändå kan komma närmare nivån med herrfotbollen. Det är väl en dröm som vi alla har.


iTunes användare hittar podcasten Lundh här.

Lyssnar du i Android, då hittar du den här.

Du kan även lyssna i Acast här.

Eller lyssna HÄR på fotbollskanalen.se.

Publicerad 2015-06-12 kl 14:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons