Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Hrgota: ”Stannar gärna i Bundesliga under hela karriären”

Branimir Hrgota kom till Bundesliga sommaren 2012 från Jönköpings Södra.
Efter drygt fem år i ligan trivs han fortfarande lika bra.
- Jag stannar gärna i Bundesliga under hela min karriär, säger Hrgota till Lundhs podcast.

Till den här säsongen gick Discoverys tv-avtal med tyska Bundesliga ut. I skrivande stund har varken Discovery eller någon annat svenskt tv-hus köpt rättigheterna till att visa matcherna i den svensktäta ligan. Något som förvånar Frankfurt-anfallaren Branimir Hrgota.

- Ja, jag har faktiskt trott att det skulle bli mer med åren. Men det verkar inte bli något av det. Jag är väldigt förvånad, med tanke på att det är så många svenska spelare som spelar här, säger han till Lundhs podcast.

Vad tror du att det beror på, att Bundesliga inte fäster sig som Premier League?
- Jag vet inte. Jag tycker att det är en av de bästa ligorna i världen och att den definitivt borde visas. Varför den nu inte är som Premier League är svårt att säga. Premier League har väl alltid varit nummer ett när det kommer till tv.

Till och med Oscar Wendt erkände i podden jag gjorde med honom att han nästan aldrig sett en Bundesligamatch men aldrig missade Premier League.
- Man märker, speciellt i svensk tv, att det är mycket Premier League. Jag är inte den som kollar så mycket Premier League, men min systers man älskar United och varje gång han är här vill han kolla på när de spelar. Det är väl det mesta av det jag kollar på Premier League, när han är här.

Om du tittar framåt, vart vill du ta vägen?
- Jag har aldrig tänkt så långt. Men om jag någon gång får spela i något större lag här så gör jag det definitivt, för jag stannar gärna i Bundesliga under hela min karriär. Men om man sedan får spela i Barcelona eller Real Madrid så hade man inte klagat heller.


Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

FAKTA

162 - Hrgota

Avsnitt 162 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Branimir Hrgota. Anfallaren är inne på sin sjätte säsong i Bundesliga och talar varmt om den tyska ligan, om att han gärna stannar där hela karriären, om att han utvecklats enormt som spelare även om det är ett tufft klimat och om att Alexander Isak och andra svenska spelare gör rätt som väljer ligan. Hrgota berättar att kontakten med Janne Andersson är noll, om att han känner att han borde fått chansen under förra säsongen, om att det aldrig fanns någon tvekan om att spela för Sverige trots intresse från Kroatien, om att han tror att SvFF kan ta hjälp av Zlatan för att få unga spelare intresserade att välja det svenska landslaget och om varför han uppskattade Håkan Ericson som förbundskapten. Dessutom talar Hrgota om genombrottet i Jönköpings Södra, om relationen med klubben i dag, om vad som bidrog till att han lyckats och varför det inte varit nära för honom att återvända till allsvenskan.

Publicerad 2017-09-17 kl 07:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons