Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Jönsson positiv till allsvenskans utveckling: "På väg åt rätt håll – Danmark mer på väg ner"

Allsvenskan

Rasmus Jönsson tillbringade drygt fem år i Danmark.
Men han anser att svensk fotboll är på väg åt mer rätt håll. 
- Det känns som att utvecklingen är på väg åt rätt håll. I Danmark är den lite på väg ner, säger han i podcasten "Lundh". 

Foto: Bildbyrån.

Lyssna på hela avsnittet med Rasmus Jönsson i spelaren ovan.

Rasmus Jönsson lämnade till en början Helsingborg för spel med Wolfsburg i Bundesliga, men gjorde även drygt fem år med Ålborg och Odense i den danska högstaligan innan han under förra sommaren återvände till HIF för spel i Sverige igen.

Jönsson anser att utvecklingen i Danmark är på väg åt fel håll, medan han tycker att fotbollen i Sverige går åt rätt riktning. 

- Jag kommer ihåg när jag valde danska ligan första gången, jag gjorde det för att man alltid har haft tanken om dansk fotboll att man vill spela nästan mot det holländska hållet. Där vill man spela med bollen längs marken, och hela den biten. De första åren i Ålborg, den fotboll som vi spelade där… det har jag nog svårt att spela igen. Det som är positivt i allsvenskan är att det känns som att utvecklingen är på väg åt rätt håll. I Danmark är den lite på väg ner. När Midtjylland har vunnit nu ett par år har det varit mycket långa inkast och hörnor och fembackslinje och sådant, säger han i podcasten "Lundh". 

Annons

Du tycker ändå att svensk fotboll är på rätt väg spelmässigt?
- Ja, det tycker jag. I Danmark kunde man tidigare säga att man spelade mer fotboll, mer längs marken och mer offensivt. Men i dag är det svårare att säga så. Det är mer allsvenskan som har tippat över till den fördelen.

Sedan känns det som att bortsett de stora klubbarna är inramningen lite bättre i Sverige?
- Ja, helt klart. När du har spelat mot Esbjerg och Horsens borta för tredje och fjärde gången känner man att det snart räcker. 

Det har varit uppe att man ska krympa allsvenskan för att spetsa till det, som i Danmark. Vad är din bild, som har spelat så?
- Det är svårt att jämföra, för i Danmark utökar man nu i stället, och det var helt fel väg för dem, för de har inte alls så många lag. Jag tycker att det passar rätt bra som vi har det här, vi har fler publiklag än Danmark. Vi är också ett lite större land. Jag tror att det är dumt att krympa ner det för mycket, för då riskerar man att trycket dör lite överlag.

Annons

Lyssna på hela avsnittet med Rasmus Jönsson i spelaren ovan. 

Fakta

226 - Rasmus Jönsson

Avsnitt 226 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Rasmus Jönsson. Anfallaren talar om HIF:s återkomst i allsvenskan, om målsättningen att bara hänga kvar, om den ålderstigna men erfarna truppen, om allsvenskans positiva utveckling och om frustrationen över HIF:s ekonomiska kräftgång och att alla transferpengar försvunnit.

Dessutom berättar Jönsson om sitt egna driv inför comebacken i Sverige, om att vara bortglömd i Danmark, om att hitta glädjen i fotbollen igen, om skadehelvetet som tog tre år av karriären och om diskussionen med sportchefen Andreas Granqvist.

Rasmus Jönsson talar även om genombrottet som tonåring, om vad Henrik Larsson betydde, om valet att gå till Wolfsburg, om den hårdföre Felix Magath och om drömmen att komma i väg på ett nytt äventyr.

Publicerad 2019-04-19 kl 06:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto