Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Kriminalkommissarien om polisens övervåld: "Blir lite vi mot dem"

Lundhs Podcast

Polisens övervåld vid fotbollsmatcher och att ingen fälls för det är något som kriminalkommissarien Fredrik Gårdare är medveten om är ett problem.
- Det är helt rätt att det finns poliser som har betett sig illa, säger han i Lundhs podcast.

Foto: Bildbyrån.

Det kommer då och då in anmälningar om övervåld från polisens sida i samband med fotbollsmatcher.

Men det är väldigt sällan som någon fälls.

- Det är helt rätt att det finns poliser som har betett sig illa och det finns säkert fortfarande de som tar fel beslut och gör misstag, säger kriminalkommissarie Fredrik Gårdare i Lundhs podcast och förklarar ytterligare:

- 98-99 poliser av 100 är nog inget problem men det finns enstaka poliser som på något sätt gått in i väggen. Man har varit för mycket vid dessa matcher med för många våldsamma upplopp. Vi har ju hundratals våldsamma upplopp och vissa polisenheter har varit med på nästan alla. På något sätt har man kanske bränt ut sig och då blir det nästan lite vi mot dem.

ANNONS

Lundh: Jag har sett poliser som har skrapat bort numret på hjälmen för att inte kunna identifieras vid ett eventuellt bråk?
- Jag vet att det har förekommit men jag skulle bli förvånad om det förekommer fortfarande.

Han poängterar också att det är viktigt att varje fall anmäls så att de kan minska övervåldet. 

- Jag, som är representant för polisledningen säger att är det någon som känner sig felaktigt behandlad, om man har blivit utsatt för något helt i onödan så vill jag att de kommer till oss. Då vill vi veta det för så vill vi absolut inte ha det.

159 - Jan Helin

Avsnitt 159 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Jan Helin. SVT:s programdirektör med ansvar för bland annat nyheter och sport talar om hur han vill förändra SVT-Sportens arbete, om hur man ska bli ännu bättre på nyhetsverksamhet, om hur man ska agera i en tid där rättighetskostnaderna bara blir högre och högre, om varför SVT inte kunde behålla sex års hockey-VM, om ilskan mot Expressen efter uppgifterna om att hockey-VM såldes med förlust, om det avancerade arbetet att köpa tv-rättigheter till idrott och om den nya satsningen på söndagar med livesport likt Vinterstudion. Helin ger sin syn på sportjournalistikens status, om varför den är viktig att värna för fler än SVT, om att SVT-Sporten ska kunna göra grävande journalistik även utan Uppdrag Granskning, om risken att galopperande rättighetskostnader går ut över journalistiken och det utmanande i att sportjournalistiken ska balansera mellan mer lätta evenemangssändningar och kritiskt granskande. Dessutom talar Helin om hur han fick Zlatan att lyfta sin bojkott mot Aftonbladet, om han hade agerat likadant som SVT-chef i ett motsvarande läge, om betydelsen av superstjärnan för kvällstidningarnas ekonomi, om hur han anser att medierna klarat granskningen av Zlatan Ibrahimovic och om hur många gånger Zlatan o Co reagerat på Aftonbladets skriverier och hur det påverkade Helins arbete.   

Publicerad 2017-07-15 kl 06:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto