Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Landslagschefen om Gerhardssons eventuella fortsättning i landslaget: "Jag ser ljust på framtiden"

Sverige (dam)

Peter Gerhardsson har kontrakt över VM 2023.
Frågan är om det blir en fortsättning därefter?
- Jag ser ljust på framtiden, säger landslagschef Marika Domanski Lyfors i podcasten Lundh.

Foto: Bildbyrån

2017 blev Peter Gerhardsson förbundskapten för det svenska landslaget. Vid sin sida har han sedan starten haft assisterade Magnus Wikman. En duo som landslagschefen Marika Domanski Lyfors menar har betytt mycket för landslaget.

- De har ju skapat en trygghet. Peter är ju väldigt trygg i sitt sätt att vara ledare. Det är inte många saker som oroar honom på något sätt, utan han utstrålar ett väldigt lugn och en trygghet. Sen har han då Magnus till sin hjälp som är väldigt duktig. Han är ju mer en taktiker, är väldigt noggrann och står för väldigt mycket pondus tillsammans med Peter. Så de har skapat en trygghet och de har valt ett sätt att spela som jag tycker präglas av att det är enkelt. Det är inte massa krusiduller hit och dit och det är modigt.

ANNONS

Utifrån sett kan man ju uppleva att de har utvecklat spelet. Om man jämför med till exempel 2016, där Sverige förvisso tog silver, men då var det ju mer försvarsbaserat. Här känns de ibland som att de kan föra matcher som mot USA i OS förra sommaren. Upplever du också att de har utvecklat det svenska landslagets spel?
-
Det har ju kommit in nya spelare och nya spelartyper som gör att man kan spela på ett visst sätt. Och de utgår ju väldigt mycket ifrån roller och från spelarna och sätter ett sätt att spela. Så det är ju väldigt olika beroende på vad man har för spelartrupp och hur man väljer att spela med dem. När vi spelade så hade vi ju ett otroligt snabbt spel i djupled, vilket innebar att vi också kunde förlora bollen väldigt snabbt. Så det var väldigt mycket omställningar och vi var ju bäst i världen på omställningar på den tiden och hade dem spelartyperna. Idag har vi andra spelartyper som är väldigt duktiga på att styra spelet både i det defensiva och offensiva spelet och vi har även valt att spela en hel del i djupled. Så det är svårt att jämföra men så som vi spelar nu så tycker jag det är väldigt tryggt, modigt med mycket djupledsspel och mycket fokus på det offensiva spelet och det gillar jag.

ANNONS

Peter Gerhardsson har ju kontrakt över VM 2023. Hur ser du på hans framtid som förbundskapten? tar det slut efter VM dit ju Sverige redan har kvalat in?
-
För det första så bestämmer ju inte jag det.

Vem äger den frågan?
-
Den äger väl Jens (T Andersson, landslagschef) och Håkan (Sjöstrand, generalsekreterare). Men jag tror ändå att jag kommer ha en bra påverkan på det. Jag har alltid varit med i diskussionerna kring förbundskaptenen tidigare och det kommer jag vara nu också. I mitt tycke så har ju Peter och Magnus gjort det fantastiskt bra. Så mycket mer kan man inte säga än att de har lyckats i det de har gjort och i alla mästerskap. Sedan vet man ju att det är en konkurrens utifrån också. De är ju bra coacher.

Du menar att de kan få anbud från annat håll?
-
Ja, det kan man ju få. Så jag tror det gäller att vara ute i god tid.

ANNONS

Ditt återspel till Jens T Andersson och Håkan Sjöstrand är helt enkelt att ni helt ska förlänga nu?
-
Nej, det säger jag inte. Men jag tycker att de har jobbat på fantastiskt bra och jag ser ljust på framtiden. 

Publicerad 2022-07-08 kl 06:30

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto